Ruski timovi će biti domaćini u Srbiji? Oglasio se i Aleksandar Vučić

Gdje će igrati svoje mečeve?

Ruski timovi će biti domaćini u Srbiji? Oglasio se i Aleksandar Vučić

Edmir Škorić

UEFA je odlučila da zbog agresije u Ukrajini ruska reprezentacija i klubovi iz te zemlje koji se takmiče u evropskim kupovima neće moći igrati utakmice kod kuće.

Uostalom, UEFA je uskratila mogućnost Rusiji zbog invazije na Ukrajinu da bude domaćin finala Lige prvaka 28. maja. Podsjetimo, trebalo je da se finale igra u St. Petersburgu, ali je premješteno u Pariz.

U međuvremenu, Spartak protiv Leipziga meč Evropske lige ne može igrati u Moskvi. I dok Rusima mnogi ne žele pomagati, u Srbiji su spremni da pomognu ruskim timovima u organizaciji domaćih utakmica.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pružio je ruku pomoći ruskim timovima, pozvavši ih u svoju zemlju.

"Postoji interes da ruski klubovi igraju utakmice u Srbiji, da postoji nečija inicijativa, sada ne znam čija. Ako su svi saglasni s tim, nemamo problem s tim", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

Sada je sve izvjesnije da se neće odigrati utakmica play-offa Svjetskog prvenstva između Rusije i Poljske u Moskvi. Poljski nogometni savez odbija mogućnost da igra ne samo u Rusiji nego i protiv zemlje koja je napala Ukrajince.

Podsjetit ćemo da se već treći dan vode žestoke bitke na tlu Ukrajine nakon invazije ruske vojske po naređenju predsjednika Vladimira Putina.

Top Komentari

Nele.
Iskoristio priliku da se Rusima jos malo uvuce u bu*u. Bitno da nece u BIH nigdje ni u BL ni u Bijeljini ni u... Ma nigdje.
16 1
Srpski svet Rusija,Bjelorusija i srbijusija
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi