Mulalić: Ne smijemo biti kukavice, idemo 'glavom u glavu', pa šta Bog da...

Sutra na Grbavici vječiti sarajevski derbi

Mulalić: Ne smijemo biti kukavice, idemo 'glavom u glavu', pa šta Bog da...

Samir Mlaćo
Nakon poraza od Veleža u Mostaru, u Željezničaru su se okrenuli vječitom derbiju sa FK Sarajevo.

Susret se igra sutra od 17 sati na stadionu Grbavica, a izabranici Edisa Mulalića žele obradovati svoje navijače.

Sarajevo je svakako blagi favorit, no Mulalić vjeruje u svoje momke. Govorio je danas na press konferenciji u Plavom salonu u društvu iskusnog povratnika Edina Cocalića. Bio je veoma smiren Mulalić, te potpuno iskren. 

 “Najveća utakmica u našem prvenstvu. Što se tiče igračkog kadra, ponovo imamo problem kao i prvu utakmicu. Za ovu utakmicu smo registrovali dva napadača, a krojit će nam sastav U-21 pravilo. Gasal se povrijedio u toku sedmice, a nema ni kartoniranog Subašića. Moramo nešto 'izmišljati' jer nemamo širok roster. Poenta svega je da smo se dobro pripremali, u Mostaru smo odigrali dobro utakmicu...Žao mi je momaka bilo poslije utakmice“, priča Mulalić te nastavlja.

“Pokušat ćemo da izađemo sutra sa nekim planom, a oni će imati plan. Uvijek govorim igračima da ne smijemo biti kukavice. Svako od nas mora uzeti odgovornost, počevši od mene. U Mostaru smo pokazali da nismo bili kukavice i to je poenta svega. Igrači moraju promijeniti način razmišljanja, bez respekta prema protivniku“.

U karijeri zna kako pobijediti FK Sarajevo, dok će njegovom kolegi Vasoskom sutra biti prvi derbi. Novinari su pitali da li je to prednost Željezničara.

Oglasi

“Sjećam se mog prvog derbija, sa Tiagom npr.... Nekad je i to prednost, kad ne znaš ništa, gurneš ga u utakmicu... Čudne su to utakmice. Normalno da je veća prednost kada imaš u timu igrače koji su tu ponikli. Oni znaju šta je derbi. Moramo igrati vrelim srcem i hladnom glavom“.

O meču je govorio i povratnik Edin Cocalić.

“Očekujemo pobjedu. Nije bitno što je derbi, mi uvijek idemo na pobjedu, nadam se da ćemo ispuniti naš cilj“, kazao je iskusni defanzivac.

Mulalić je govorio i o ambicijama kluba.

"Klub se bori da se stabilizuje. Imamo problema, nećemo sada govoriti o tome...".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dotakao se i Ermina Zeca, te Semira Štilića, ali i Aleksandra Vučenovića.

"Za Vučenovića je stigao sada taj papir. Štila je sa nama dvije i pol sedmice u treningu. Planirano je da igra toliko koliko je spreman. Zec je sa nama tek posljednjih sedam dana, biće u kadru. Toliko i može dobiti minutaže, daj Bože da može više".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Comandini
moSa ljoŽe
19 11
nedoni46
Ovo u prevodu znaci, idemo otvorenim kramponom, pa sta Kaljanac da
12 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi