Prva pobuna u Premijer ligi ovog proljeća stiže iz Tuzle: Žestoko i direktno saopštenje FK Sloboda

Iskazano nezadovoljstvo

Prva pobuna u Premijer ligi ovog proljeća stiže iz Tuzle: Žestoko i direktno saopštenje FK Sloboda

A. Čaušević

FK Sloboda je u posljednjem meču 22. kola Premijer lige izgubila od HŠK Zrinjski s 0:2.

Dvostruki strijelac u pobjedi Plemića bio je Nemanja Bilbija koji je prvi gol postigao iz penala na startu drugog dijela.

Kaznenom udarcu je prethodio duel Jasmina Osmića i Matije Malekinušića, a start igrača Slobode sudija Ermin Sivac je okarakteristao kao prekršaj za penal.

Nekoliko sati nakon utakmice stiglo je saopštenje FK Sloboda u kojem je tuzlanski klub otvoreno i direktno prozvao sudiju Sivca.

"Nakon odigrane utakmice 22. kola m:tel Premijer lige BiH protiv HŠK Zrinjski, Fudbalski klub Sloboda izražava nezadovoljstvo suđenjem glavnog sudije Ermina Sivca iz Zenice.
Smatramo da je glavni sudija u nekoliko navrata oštetio Slobodu, posebno kada je svirao nepostojeći penal za goste iz Mostara. Time je sudija Sivac direktno uticao na rezultat utakmice.

FK Sloboda napominje da je ovo nastavak brojnih sudijskih grešaka na račun Slobode, ali i drugih klubova koji nisu pod 'zastitom' te da organi Fudbalskog saveza BiH moraju dati odgovor na ovakve pojave i ugrožavanje takmičenja. U protivnom trud i rad sportista, ali i ljudi koji vode klubove, je uzaludan i ovisi o sudijskim, lošim, namjerama", saopšteno je iz Slobode.

Nakon odigrane utakmice 22. kola m:tel Premijer lige BiH protiv HŠK Zrinjski, Fudbalski klub Sloboda izražava...

Posted by FK Sloboda Tuzla on Sunday, March 13, 2022
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovo saopštenje se može smatrati prvom javnom pobunom nekog od klubova iz Premijer lige zbog nezadovoljstva suđenjem koje ruku na srce u prva tri kola drugog dijela sezone i nije na nivou.

Kada bi neki klub dizao javno glas obično bi na kraju bio kažnjen od strane Disciplinske komisije, a ostaje da se vidi da li će to biti slučaj i sa Slobodom. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

damir83
Iz Tuzle sam, brate pobjeda čista kao suza. Gledao sam utakmicu na tv. Volim slobodu ali brate kad izgubiš tako jasno čestitaj i začepi.
22 8
enko
Velez je za sve vas najvise popusio a vi picki*e ste sutjeli,dodje mecka pred svacija vrsta.
11 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi