Prelijepa noć za navijače Barcelone
FOTO: EPA

Igra je bila čista "poezija"

Prelijepa noć za navijače Barcelone

Haris Zilić

Navijači Barcelone su večeras mogli uživati i to s punim razlogom.

Njihovi puleni su 28. kolu La Lige odigrali sjajan meč i deklasirali Osasunu sa 4:0 i većim dijelom meča podsjećali su na onu Barcelonu od nekoliko sezona unazad kada su uništavali protivnike fenomenalnom igrom.

Nakon prvog poluvremena već je bilo jasno da će ovo biti prelijepa noć za Katalonce.

Torres je u 14. minuti iz penala pogodio za 1:0, a isti igrač u 21. minuti pogađa za 2:0 na asistenciju Dembelea.

Dembele upisuje drugu asistenciju u 27. minuti kada Aubameyang pogađa za 3:0 i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku "samo" još jedan gol u mreži Osasune Kažemo "samo" s punim razlogom jer je Barcelona stvorila dosta prilika večeras i gosti su mogli doživjeti totalni debakl.

Za konačnih 4:0 pogodio je Puig u 75. minuti susreta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je nakon 28 kola na trećoj poziciji sa 51 bodom, pet manje i utakmicom manje od drugoplasirane Seville, dok ima 12 bodova manje od lidera Reala i da su ranije ovako igrali sigurno bi imali uzbudljiv finiš sezone, ali i ovako je sve moguće u narednih deset kola.

Ovome dodajmo da je Osasuna nakon večeršanje utakmice ostala u sredini tabele na 11. mjestu sa 35 bodova, 11 više od zone ispadanja pa možemo reći da su svoje brige oko opsatnka prebordili i prije samog finiša sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kaskada24
Haaland će se golemo s****t ako ne dođe u ovaj klub!
11 4
Mirsad1705
Ovakva Barselona će bez problema do šampionske titule. Real je truba, sve sami penzioneri, "uštopaj" Viniciusa Jr i Benzemu - uštopao si cijeli tim. Jedina pomoć (baš kao i uvijek do sada) može im doći od sudija. Što se igre tiče - nula.
7 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi