Istanbul je večeras gorio, ali Galata nije mogla do senzacije protiv Barcelone
Foto - EPA

Čarolija Pedrija i Aubameyang za trijumf Katalonaca

Istanbul je večeras gorio, ali Galata nije mogla do senzacije protiv Barcelone

Midhat Šljivak

Barcelona je u revanš susretu osmine finala Evropske lige savladala Galatasaray u Istanbulu rezultatom 2:1 i prošla je u narednu fazu takmičenja.

Spektakularna atmosfera dočekala je Barcelonu u Istanbulu, a domaći su krenuli veoma ofanzivno i nekoliko puta su zaprijetili u uvodnim minutama meča.

Ipak, bolje šanse imala je Barcelona. De Jong i Ferran Torres su imali dobre šanse, ali nisu uspjeli da zabiju. S druge strane Gomis je u posljednji čas izblokiran.

Istanbul je u 28. minuti eksplodirao. Nakon kornera Torres loše pokriva Marcaa, a ovaj pogađa za 1:0 i erupciju oduševljenja na tribinama.

Radost domaćih trajala je samo devet minuta. Čudesan gol u 37. minuti postigao je Pedri za 1:1. Bacio je dvojicu igrača Galate na pod i zabio je za izjednačenje.

Oglasi

Barcelona je umalo otišla na odmor s vodstvom. Aubameyang je u posljednjim sekundama uzdrmao prečku i nakon 45 minuta igre bilo je 1:1.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Barcelona je povela s 2:1. Dugu akciju završio je Aubameyang za prednost gostiju.

Potom je Barcelona u svom stilu zatvorila utakmicu. Pas igrom su uništavali sve planove Galate u napadačkom dijelu i do kraja je ostalo 2:1, te je Barca prošla dalje.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Evropska liga, osmina finala:

Galatasaray - Barcelona 1:2

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...jedva raspali Galatasaray izbacise.
1 17
ubnt2
Nek su cigane turske riješili...Cigani, eno nek pjevaju, ori Instanbul hahaha.
2 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti