Potpisao za ruskog velikana, a onda izbačen iz reprezentacije
FOTO: EPA

Velika zvijezda svoje selekcije

Potpisao za ruskog velikana, a onda izbačen iz reprezentacije

Haris Zilić

Švedski košarkaš i jedna od najvećih zvijezda u svojoj državi iskusni Jonas Jerebko (35) izbačen je iz reprezentacije Švedske.

Košarkaški savez Švedske ovu odluku je donio nakon što je Jerebko potpisao ugovor sa CSKA iz Moskve.

"Nakon sastanka, nažalost, bili smo prisiljeni utvrditi kako ne postoje uslovi da Jonas Jerebko predstavlja švedsku košarkašku reprezentaciju" , navode iz tamošnjeg saveza.

Jerebko je deset godina proveo u NBA igrajući za Detroit Pistonse, Boston Celticse, Utah Jazz i Golden State Warriorse, a posljednje dvije godine je nosio dres ruskog Himkija.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ovome dodajmo da su ruski klubovi isključeni iz svih evropskih takmičenja uključujući i Euroligu gdje je igrala CSKA, tako da se samo takmiče u ruskom prvenstvu.

Razlog sankcijama je invazija Rusije na Ukrajinu koja se dobro odrazila i na sportski svijet.

Top Komentari

Vagabundo88
Koja bolest i kolektiva sizofrenija.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi