"Sa 19 godina bio zreliji nego sada, ali nosim određeni pritisak i psihološki nedostatak od Belgije"

Mujakić pred Igman

"Sa 19 godina bio zreliji nego sada, ali nosim određeni pritisak i psihološki nedostatak od Belgije"

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva sutra igraju na svom terenu protiv Igmana iz Konjica prvu utakmicu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Jasno je da je Sarajevo veliki favorit u ovom dvomeču, te mnogi očekuju plasman bordo kluba u finale, ali jasno je da se Igman neće predati tako lako i pokušat će iznenaditi klub s Koševa.

Pred sutrašnju utakmicu održana je i press konferencija Sarajeva, a pored trenera Aleksandra Vasoskog medijima se obratio i defanzivac ovog tima Nihad Mujakić.

Mujakić se osvrnuo na sutrašnju utakmicu protiv Igmana, te je poručio da nema opuštanja u ekipi

"Za nas je to finale prije finala. Znamo ekipu Igmana, barem ih ja znam jer je većina igrača igrala tu sa mnom. Nema veze što su oni drugoligaši i sigurno nisu bezveze oni tu u polufinalu Kupa i očekujemo ih naredne godine i u Premijer ligi", rekao je Mujakić i dodao.

"Što se tiče nas nema nimalo opuštanja, svaki igrač će dati svoj maksimum i rezultat neće izostati".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Mujakić se prije nekoliko mjeseci vratio u Sarajevo nakon angažmana u belgijskom Kortrijku gdje priznaje nije toliko uživao. Otkrio je da li je zadovoljan trenutnom formom u Sarajevu.

"U jednu ruku jesam zadovoljan, ali u drugu i nisam. Ne mogu da nađem neku formu i balans kao što sam imao 2019. godine maltene sa 19 godina sam izgledao zrelije nego što izgledam sada, ali sa sobom nosim jedan određeni pritisak i psihološki neki nedostatak od Belgije. Gore sam bio tri godine i prošao sam nešto što je bilo stvarno loše po mene i mislim da se još tu tražim i nadam se da će forma da me ispoštuje i da će sve biti kako treba", zaključio je defanzivac Sarajeva.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lingafo
Glupancic.
2 7
Niho brat gine za klub, aBd sto prije u formu da udje.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi