Svi su bez komentara: Ko je iz bivše uprave i menadžmenta zarađivao novce za sebe na račun Sarajeva

Izajava koja je prošla ispod radara

Svi su bez komentara: Ko je iz bivše uprave i menadžmenta zarađivao novce za sebe na račun Sarajeva

Adnan Beganović

Nova generalna direktorica FK Sarajevo Ajla Alimanović iznijela je ozbiljne optužbe na račun bivše uprave i menadžmenta kluba. 

Nekoliko mjeseci nakon što su u klub kao investitori stigli Ismir Mirvić i Vincent Tan, višestruki bosanskohercegovački prvak i osvajač Kupa Bosne i Hercegovine, FK Sarajevo, dobio je i novu generalnu direktoricu.

Sabrinu Buljubašić na jednoj od najodgovornijih pozicija u klubu naslijedila je Ajla Alimanović. Ona je rođena u Sarajevu, magistrica je menadžmenta sa solidnim iskustvom na pozicijama CEO-a.

Međutim, po prvi put u svojoj poslovnoj karijeri Ajla Alimanović će sjediti na jednoj odgovornoj poziciji u sportkom kolektivu i sasvim sigurno će joj trebati mnogo vremena da pohvata sve konce.

A, da se je pred Ajlom Alimanović mnogo posla i rekli bismo učenja može se zaključiti iz prvog njenog intervjua. Govorila je nova generalna direktorica o klupskim planovima, priznala je da nije previše upućena u fudbalska dešavanja, ali u jednom dijelu razgovora za Klix.ba optužila je bivšu Upravu i menadžment da su na račun kluba za sebe zarađivali novce.

"Prethodna uprava i menadžment su imali odlične sportske rezultate, ali su ispod tepiha gurali sve probleme s kojima se klub suočavao, zarađivali novce za sebe na račun kluba i to niko nije primjetio sve dok klub zamalo nije bankrotirao.", između ostalog je za Klix istakla Ajla Alimanović.

Iako je u pitanju ozbiljna optužba koja je po prvi put javno izrečena prema ranijoj upravi kluba, ova rečenica poprilično je prošla nezapaženo u bosanskohercegovačkoj javnosti pa je SportSport.ba tražio od nove direktorice Sarajeva da nam o tome kaže nešto više.

Međutim, na upit na koga je konkretno mislila i da li postoje dokumenti koji potvrđuju njene tvrdnje, ostali smo uskraćeni za odgovor.

Upravo zbog gore iznesenog SportSport.ba je kontaktirao i sada već bivšeg predsjednika kluba Damira Kasuma koji nije htio komentarisati izjavu nove generalne direktorice Sarajeva, a bez komentara ostala je i bivša generalna direktorica Sabrina Buljubašić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne bih ništa komentarisala", kratko je odgovorila Sabrina Buljubašić.

U svakom slučaju, nova generalna direktorica Sarajeva u bliskoj budućnosti bi ponajviše radi navijača Sarajeva koji su i u najtežim trenucima bili uz svoj klub, trebala objasniti na koga je tačno mislila i na koji način su se pojedinci iz bivše uprave i menadžmenta "obogatili" na račun kluba, te dati javnosti više detalja o načinima na koje klub planira procesuirati spomenute nepravilnosti.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Svi oni bivši koje ste sada pitali i nisu vam zelili dati komentar, su upravu ti….i budala zna ko je šta tu radio i prosipao novac dok onaj iz Vijatnama nije digao ruke
12 0
StarMoVe
Naša surova stvarnost da se tako odnosi prema Velikom Timu ponosu Sarajeva. Malo je reć bilo šta sem, ne dajte se Sarajlije. Forzza
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi