Malo sudije, malo sreća, malo kvalitet i najbolji na svijetu: Real "besmrtan" i na Sanchez Pizjuanu!

Veliki preorkret i pobjeda Kraljeva

Malo sudije, malo sreća, malo kvalitet i najbolji na svijetu: Real "besmrtan" i na Sanchez Pizjuanu!

Admin Čaušević

Sjajan susret 32. kola španske La lige odigrali su Sevilla i Real Madrid. Konačan rezultat glasio je 2:3.

Reala kao da nije bilo na terenu u prvom poluvremenu kada su domaći stvorili dva gola prednosti te se činilo da u rukama imaju sigurnu pobjedu.

Rakitić je sretno i spretno pogodio iz slobodnjaka u 21. minuti kada je imao i pomoć živog zida gostujućih fudbalera.

Nova radost domaćih navijača na Sanchez Pizjuanu uslijedila je četiri minute kasnije kada je Courtoisa matirao Lamela poslije brze akcije i lijepog prodora Corone.

U finišu prvog poluvremena viđena je sporna sudijska odluka koja je značajno pomogla Realu. Camavinga je napravio očigledan prekršaj nad Martialom, ali sudija Cuadra nije dosudio čak ni faul.

Oglasi

Iako je francuski veznjak mogao dobiti drugi žuti te ujedno isključujući karton, sudija nije svirao ništa. Martial je morao izaći zbog povrede.

Uvidjevši o čemu se radi Ancelotti je na poluvremenu Camavingu ostavio u svlačionici te ubacio Rodryga koji je probudio Kraljeve.

Igrala se 50. minuta susreta kada je brazilski ofanzivac smanjio rezultat. Poslije toga Los Blancosi su preuzeli potpunu inicijativu.

Benzema je u 64. minuti propustio vrlo dobru šansu, da bi Viniciusu u 76. minuti bio poništen gol zbog igranja rukom nakon pregledanog snimka.

Gosti iz prijestolnice su do kraja meča uspjeli izjednačiti. U neočekivanog junaka se pretvorio Nacho koji zabija za 2:2 u 83. minuti i to svega dvije minute nakon ulaska u igru.

Tu nije bio kraj pošto je Real u nadoknadi kompletirao preokret. Za veliku pobjedu pogodio je Benzema, u ovom trenutku najbolji igrač svijeta. Njegov gol pogledajte ovdje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sjajni Francuz se lijepo namjestio na svoju desnu nogu i zabio gol koji može biti vrijedan i osvajanja titule. To mu je bio 39 gol u sezoni čime je još više povećao svoje šanse da osvoji Zlatnu loptu.

S ovom pobjedom Real Madrid će šest kola prije kraja imati najmanje devet bodova prednosti u odnosu na prvog pratitelja što znači da je nova titula prvaka Španije stavljena u sef.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mehinaldo
Placi jado jadni placi pravo su im sudije pomogle nema druge. Kako te nije stid bijednice da postavis takav naslov. Malo frnakfurt malo frankfurt jado jadni
59 14
Klicko
Sudija hvala kralju.Znam nisi ti kriv,imas naredbe
8 47

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi