Milan gubio, a onda su ga dva čovjeka spasila: Titula je nikad bliže!

Još četiri boda su potrebna Milanu

Milan gubio, a onda su ga dva čovjeka spasila: Titula je nikad bliže!

Eldar Ganibegović

Milan je u 36. kolu Serije A s 1:3 nakon preokreta večeras slavio protiv Verone. 

Bolje je Milan otvorio ovu utakmicu. Prvu šansu je u 14. minuti imao Rade Krunić kada je šutirao glavom nakon kornera, ali golman domaćih sjajno brani.

U 16. minuti Tonali postiže gol, ali on biva poništen zbog ofsajda. Calabria nakon toga izlazi jedan na jedan s Montipom, ali brani golman Verone.

Rade Krunić je u 28. minuti imao još jedan dobar pokušao, ali otišlo je to malo preko gola.

I kada svoje šanse nisu iskoristili, kazna je stigla. Darko Lazović je poslao sjajnu loptu, sve je preatio Davide Faraoni i pogodio za vodstvo Verone.

Oglasi

Ipak, na pauzu se odlazi s egal rezultatom. Leao je sjajno poslao loptu koju u mrežu domaće ekipe sprovodi Tonali, ovaj put bez ofsajda. Klikom OVDJE pogledajte taj gol. 

Otvaranje drugog dijela igre donosi novu kombinaciju Leao-Tonali. Uloge ponovo iste, Portugalac asistent, a Talijan strijelac. Gol pogledajte OVDJE

Jedinu šansu Verona je u drugo poluvremenu imala u 75. minuti preko Lasagne. 

Pioli u 84. minuti na teren šalje Ibrahimovića i Florenzija, a ovaj drugi tri minute kasnije postiže gol za konačnih 1:3. Klikom OVDJE pogledajte i taj gol. 

Mogao je Milan i do četvrtog gola, ali veliku šansu u nadoknadi nije iskoristio Messias kada je iz dobre pozicije poslao loptu visoko preko gola. 

Oglasi

Rade Krunić je igrao do 68. minute kada je umjesto njega ušao Ismael Bennacer. 

Još su dva kola do kraja, Milan je prvi s 80 bodova, dva više od Intera i sve drži u svojim rukama - četiri boda protiv Atalante i Sassuola u posljednja dva kola Milanu garantuju titulu.

Verona je nakon ovog poraza deveta s 52 boda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 36. kolo:

Verona - Milan 1:3 (Faraoni 38'; Tonali 45+3', 50', Florenzi 87')

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lenox
Forza Milan ?⬛️
8 0
Mislim da je gotovo sve Milan ce osvojiti skudeto, kako se prvenstvo blizi kraju oni su sve bolji, Cestitke za osvojeni skudeto. Milan je to zasluzio.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti