"Fudbal više ne gledam, siječem drva i vozim traktor"
Foto - Instagram

Legendarni Roberto Baggio

"Fudbal više ne gledam, siječem drva i vozim traktor"

Midhat Šljivak

Jedan od najboljih italijanskih fudbalera svih vremena je bez ikakve dileme Roberto Baggio.

Čuvena 'desetka' Azzurra, maestro u kopačkama, nosio je dres najvećih timova Italije, a karijeru je okončao 2004. godine u Bresciji.

Nakon odlaska iz fudbala 'Zlatni repić' odlučio se posvetiti mirnom životu. Zbog toga nikako ne žali.

"Jedva sam čekao da odem iz fudbala i da vratim svoj život. Gušio sam se u svom tom fizičkom bolu", rekao je Baggio i govori da mu odlazak iz fudbala nije teško pao.

"Ljudi misle da je čudno, pa šta? Zar su neuspješni oni koji odu iz fudbala? Ja uopšte ne gledam fudbal. Utakmice me ne ispunjavaju i ne mogu sebe zamisliti da komentarišem druge. Priča o drugima me stavlja u neugodnu situaciju", rekao je Baggio i dodao je:

"Vidim kako moji nekadašnji saigrači pričaju kao fudbalski učitelji, a sjećam se da pojedini od njih nisu znali ni rukama dotaći loptu".

Oglasi

Baggio uživa u drugim stvarima. Skupa sa ženom i troje djece vodi vlastitu farmu.

"Siječem drva, vozim traktor i uvečer sam izmoren i onesvijestim se. Volim pogledati košarku. Volio sam gledati O'Neala, bio sam fan Kobeja Bryanta. Obožavam LeBrona isto tako, a pogledam i ženski fudbal. Žene imaju strast i pravi karakter", istakao je Baggio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U bogatoj karijeri koju je počeo i Vicenzi, Roberto Baggio je još igrao za Fiorentinu, Juventus, Milan, Bolognu, Inter i Bresciju.

Za reprezentaciju Italije odigrao je ukupno 56 utakmica i postigao je 27 golova.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dinaridi
Ko je ovaj anonimus?
0 7
Arnel925
Sjećam se kad si na svjetskom promašio penal
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi