Određene sudije za finalnu utakmicu Kupa BiH!

Veliko finale najboljem bh. sudiji

Određene sudije za finalnu utakmicu Kupa BiH!

M. Šljivak

FK Velež i FK Sarajevo će u četvrtak 19. maja na Bilinom polju u Zenici odigrati utakmicu finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Za oba ova tima Kup je šansa da se spasi sezona i da se izbori plasman u Evropu, pa nas sasvim sigurno očekuje pravi spektakl.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine odredio je sudije za ovaj meč i povjerenje je dobio najbolji bh. sudija Irfan Peljto sa svojim timom.

Peljti će u ovom susretu pomagati njegovi standardni pomoćnici Senad Ibrišimbegović i Arnel Novalić. Četvrti sudija je Miloš Gigović, a tu će biti još Ermin Sivac i Mirza Kazlagić.

Finale Kupa Bosne i Hercegovine igra se 19. maja od 19 sati.

Određen broj ulaznica za navijače Veleža i Sarajeva, novčić se 'bacao' za boju dresova

Na Bilinom Polju će biti pravi spektakl, a kako saznaje SportSport.ba klubovi će dobiti po 1.500 ulaznica za tribine sjever i jug.

Navijači Sarajeva će biti smješteni na sjevernoj tribini, a navijači Veleža na južnoj Bilinog Polja. U otvorenoj prodaji će se naći 5.000 ulaznica za zapadnu tribinu.

Tri hiljade u Sarajevu, dvije u Mostaru, u poslovnicama Centrotransa, s obzirom da i u Sarajevu ima veliki broj simpatizera Veleža. Istočna tribina 'pripada' NS BiH, te će na istoj naći čelnici Saveza, sponzori, prijatelji, gosti...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dogovoreno je i da će dva tima odraditi treninge dan uoči finalne utakmice na Bilinom Polju, kako bi 'osjetili' teren, što je također za svaku pohvalu organizatorima.Tako će nogometaši Sarajeva trenirati u 17 sati, a Veleža u 19 sati.

Noogmetaši Sarajeva će igrati u bordo opremi, a Mostarci u bijeloj. Ova odluka donesena je 'bacanjem' novčića.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1647010875
Kako ce Peljto da navlaci Sarajlijama..pripremite se rodjeni za lakrdiju.
4 7
Alenizmostara
Svaka čast za Peljtu. Ali šta rade moćni giga i Cazinski "ljepotan" ?? Mostar u srcu Velež do groba !!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi