Hasan Salihamidžić gubi podršku u klubu, nikada nije bio bliži otkazu?

Piše njemački Bild

Hasan Salihamidžić gubi podršku u klubu, nikada nije bio bliži otkazu?

Endin Čaušević

Njemački medijiu jutros pišu da situacija u Bayernu nije baš najbolja, te da se na veliko udaru kritika nalazi Hasan Salihamidžić.

Bavarci su ove sezone očekivano uspjeli da osvoje titulu prvaka Njemačke, ali je izostao rezultat u Evropi jer je njemački klub neočekivano ispao u četvrtfinalu Lige prvaka od Villarreala.

Već je jasno da će Bayern na ljeto napraviti neke promjene što se tiče igračkog kadra, a kako stvari stoje mogli bi ostati bez svog najboljeg igrača Roberta Lewandowskog koji je pokazao želju da napusti klub.

Mediji u Njemačkoj jutros pišu da atmosfera u klubu nije najbolja, te da se ponovo u centru pažnje kritika nalazi sportski direktor Salihamidžić.

Kako je objavio njemački Bild nekadašnji bh. reprezentativac nalazi se pred otkazom jer ima sve manje i manje podrške u klubu. I prošle godine se špekulisalo da bi Brazzo mogao da ide zbog sukoba s trenerom Hansijem Flickom, ali je na kraju ostao.

Flick je napusti klub i prezeo je reprezentaciju Njemačke, a umjesto njega za novog trenera izabran je Julian Nagelsmann i upravo je Salihamidžić bio taj koji je htio dovesti ovog mladog stručnjaka.

No, kako Bild piše u Bayernu vlada velika kriza i navodno Salihamidžić nema dobre odnose ni s Nagelsmannom. Navodno, Salihamidžić se nekoliko puta sukobio s trenerom Bayerna što je radio i s Flickom prošle sezone.

Glavni problem su pojačanja gdje Salihamidžić inače vodi glavnu riječ, ali ovaj put Nagelsmann želi da se nešto pita oko igrača koji dolaze i odlaze. Bild je objavio da Hasan gubi podršku u klubu i da ona nikada nije bila manja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bivši bh. reprezentativac s Bayernom ima ugovor do ljeta 2023. godine i špekulisalo se da će produžiti saradnju, ali čini se da bi moglo sada doći do neočekivanog preokreta i odlaska Brazze iz kluba.

Kao što smo već naveli o tome su njemački mediji pisali i prošle godine, ali Salihamidžić je na kraju ostao na svojoj poziciji. Navodno, ukoliko bude potrebe neke velike odluke oko njegove budućnosti će se donositi tek nakon ljetnog prelaznog roka.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...Haso je ikebana i poslusnik kojeg guraju u prvi plan,ali zna se ko upravlja tim klubom...bas ce se Haso iz Bosne nesto pitati u takvom klubu...
3 7
denimen9
Dizali ste ga u nebesa zbog dovodjenja Upamecana i ostalih nogometnih anonomisa. Kad se samo sjetim price o "pametnom Bayernu" i njihovim transferima, evo godinu dvije kasnije, vidimo kakvi su to igrači i koliko su Brazzo i Bayern pametni.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi