Fudbalski svijet je ovaj trenutak čekao 23 godine: Posljednji zvižduk donio je nezapamćene emocije

Forest se vratio u Premier ligu

Fudbalski svijet je ovaj trenutak čekao 23 godine: Posljednji zvižduk donio je nezapamćene emocije

Midhat Šljivak

Engleski velikan Nottingham Forest vratio se u Premier ligu nakon 23 godine.

Forest je danas na Wembleyju u finalu doigravanja savladao Huddersfield s 1:0 i konačno je uspio da izbori plasman među najbolje timove Engleske.

Fudbalski svijet je dugo čekao da se Forest vrati. Duge 23 godine bile su potrebne da se to dogodi, pa nije nikakvo čudo što su emocije u ovom slučaju posebne kod mnogih.

Kada je sudija Jon Moss odsvirao kraj suze su bile nezaustavljive. Plakali su igrači i navijači i ovo je veliki dan za Nottingham.

Menadžer Steve Cooper ući će u historiju. Podigao je klub s dna gdje su bili u septembru i uveo ih je u Premiership.

Podsjetimo, Nottingham Forest je krajem 70-ih godina prošlog stoljeća imao čudesan tim. Osvojen je Premiership te dva naslova prvaka Evrope, a pored ovih trofeja imaju dva FA Kupa i četiri trofeja Liga Kupa.

Posljednji trofej bio je upravo Liga Kup koji je osvojen 1990. godine, a devet godina kasnije klub je ispao u niži rang takmičenja iz kojeg se do danas nije vraćao.

Top Komentari

Goran86
Ima li kakav arap da ih kupi..svi su engleski klubovi prodani i nema razlike izmedju njih i PSG
4 1
user1653857624
Svaka čast veliki Club 2x ligu sampiona osvojijo
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi