Ne pljuje se ruka koja te hrani godinama, a Lewandowski je uradio upravo to!

Bit će kritika na račun Poljaka

Ne pljuje se ruka koja te hrani godinama, a Lewandowski je uradio upravo to!

Admin Čaušević

Više nema nazad. Robert Lewandowski je poručio da više neće igrati za Bayern. Uradio je to glasno i jasno.

Nakon osam godina, odigrane 374, postignuta 344 gola i osvojenih 19 trofeja došlo je vrijeme za rastanak. Lewandowski ne želi igati za Bayern. Zasitio se te odlučio da napusti Minhen.

Poljski napadač je svoje želje iskazao na reprezenativnom okupljanju s porukom da je njegovoj avanturi u najvećem njemačkom klubu došao kraj.

"Moja era u Bayernu je završena. Ne vidim mogućnost da više iram za taj klub", rekao je Lewandowski bez dlake na jeziku.

"Bayern je ozbiljan klub. I mislim da me neće zadržati. Ne želim više tamo igrati. Transfer je najbolja solucija. Nadam se da me neće zaustaviti."

Oglasi

Mnogi su mišljenja da je Lewandowski sve mogao uraditi diskretnije i tokom razgovora s čelnicima izraziti želju za odlaskom.

Reći da ne želite igrati za klub gdje ste postali miljenik navijača, izgradili reputaciju najboljeg napadača današnjice, stekli svjetsku slavu i zaradili ogromno bogatstvo svakako nije na mjestu.

Kada je došao u Bayern 2014. godine prva plata mu je bila 8 miliona eura, a ta cifra se postepeno povećavala do 23 miliona.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je Lewandowskom u posljednjih osam godina na ime plata isplatio više od 100 miliona eura. Poljak je ušao u zadnju godinu ugovora i u Minhenu nemaju izbora nego da ga prodaju.

Ovog 34-godišnjaka mnogi već sada vide u dresu Barcelone, ali Katalonci će prije svega morati sjesti za pregovarački stol sa Bayernom.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

saju701
Jel ovima u Bajern tesko shvatiti da covjek zeli napustiti klub pa ne moze nista na silu.
1 4
RacioEmocionalan
Bombastični naslovi bez ikakve veze sa realnošću koji pokušavaju igrati na emociju navijača bilo kog kluba kroz bilo koji sport te na taj način obezbjeđivanje što više podataka za obradu su primjetljiv obrazac već neko vrijeme.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi