Petev pohvalio igru Zmajeva u drugom poluvremenu, pa otkrio šta se dešava s Džekom i Krunićem

Press konferencija nakon meča

Petev pohvalio igru Zmajeva u drugom poluvremenu, pa otkrio šta se dešava s Džekom i Krunićem

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Zenici slavila sa 1:0 protiv Rumunije meč 2. kola Lige nacija.

Nakon utakmica na Bilinom polju održana je i press konferencija našeg tima, a prisutnim novinarima obratio se selektor Ivaylo Petev koji je imao šta da kaže. Iako je naš tim došao do pobjede jasno je da bugarski stručnjak baš i nije bio zadovoljan igrom, a to se posebno odnosilo na prvo poluvrijeme.

"Zadovoljan sam s tri boda. Zaslužili smo većim rezultatom da pobijedimo, imali smo dobrih i loših stvari, ali jučer sam rekao da su Rumuni kvalitetni i to se potvrdilo danas. Imali smo nekih centaršuteva, nismo došli do čiste šanse i opet se ponovilo kao u Finskoj ta greška u odbrani, ali na sreću ni oni to nisu iskoristili. Čestitam momcima svi su dali maksimum. Napravili smo na poluvremenu izmjene da dignemo tempo, vidjeli smo dobre stvari i bitno je da smo uspjeli zabiti taj pogodak", rekao je Petev na početku.

Uvođenje u igru Miralema Pjanića, da li je to bila prevaga?

"To je bio plan. Danas je donio novu energiju, znamo njegov kvalitet i puno nam je pomogao. Mi smo tim i svi smo zaslužili ovo, pogotovo igrači, a ne samo ja".

U kadru nije bio Rade Krunić, da li je sve ok s njim?

Oglasi

"Sve je ok. Tako smo se dogovorili da odmori i bit će u kadru za naredni meč u Podgorici".

Ključne su bile izmjene, da li je Džeko povrijeđen ili je to bila ideja da ga zamijenite?

"Nije, on ima nateknuto koljeno i zbog toga je izašao. Nadam se da će biti u mogućnosti da igra u narednoj utakmici protiv Crne Gore".

"Što se tiče navijača nisam skoncentrisan na to i ne želim uopšte da to komentarišem. Mislim samo na fudbal. Ne trebamo puno slaviti jer već za tri dana imamo meč. Moramo malo da odmorimo sutra i onda se već fokusiramo na Crnu Goru".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Zašto ne izgledate sretno sada nakon pobjede?

"Ne znate šta mi leži na duši", zaključio je selektor naše selekcije na kraju.

Top Komentari

user1647539682
Ovaj cojk nije normalan zukanovic ga pita jedno on odgovara nesto sasvim drugo...kako ima zivaca i obraza da sam ne podnese ostavku kad ga pljuje cijela drzava ...
14 3
BHparola
Najgore kad nasi navijaci zvizde drugoj himni i igrace, kako to ruzno zvuci, tacno me nekako sramota bude
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti