Sasvim običan dan kod bh. prvaka: Nova pobjeda Zrinjskog
Foto: E. Dindić

Pao Varaždin

Sasvim običan dan kod bh. prvaka: Nova pobjeda Zrinjskog

E. Ganibegović

HŠK Zrinjski odigrao je i drugu prijateljsku utakmicu na pripremama u Hrvatskoj. 

Nakon pobjede protiv Mure (2:1) prije nekoliko dana, danas su Plemići odigrali dva puta po 60 minuta protiv Varaždina, novog člana 1. HNL i slavili s laganih 3:0.

Nakon prvih 60 minuta igre, Zrinjski je protiv Varaždina imao prednost od 2:0. Postonjski je u 38. minuti postigao autogol, dok je u 45. minuti precizan bio Sabljić.

U nastavku je konačnih 3:0 postavio Jukić.

Dva perioda od 60 minuta Zrinjski je igrao u različitim sastavima. Prvi dio igrali su tako: Čondrić, Ćorluka, Memija, Magdić, Maglica, Savić, Sučić, Tičinović, Janković, Ćuže, Mandić.

Drugih 60 minuta boje Zrinjskog branili su: Soldo, Gulišija, Brekalo, Bekić, Mijatović, Kozina, Zlomislić, Kamenar, Malekinušić, Jukić i Sabljić koji je ušao nešto ranije, u 46. minuti.

Naredni meč planiran je 21. juna protiv Shkendije.

Inače, nova sezona za Zrinjski počinje 6. jula kada je na programu meč prve runde kvalifikacija za Ligu prvaka gdje će naš prvak snage odmjeriti s moldavskih Sheriffom.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hordas_00
Bez zezanja zrinjski bi barem mogao izboriti konferencijsku ligu
16 3
Prazina
Zrinjski je na pripremama u Svetom Martinu na Muri, a to nije Slovenija već Hrvatska dragi moj novinarčiću
11 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi