Eldin Diglisić novi strateški partner FK Željezničar!
Foto: Adem Ćatić, www.fkz.ba

Održana sjednica Skupštine

Eldin Diglisić novi strateški partner FK Željezničar!

A. Čaušević

U Plavom salonu stadiona Grbavica održana je sjednica Skupštine FK Željezničar!

Nova era i bolji dani uskoro počinju za Željezničar. To se da zaključiti nakon održane sjednice Skupštine trofejnog bh. velikana.

Najvažnija vijest je svakako ulazak američkog biznismena Eldin Diglisić koji je postao strateški partner kluba sa Grbavice. 

Željezničar je i dobio novog predsjednika Upravnog odbora, u pitanju je Edis Kovačević koji je do sada bio član Nadzornog odbora.

"U Plavom salonu na Stadionu Grbavica održana je redovna sjednica Skupštine FK Željezničar na kojoj su delegati aktivno raspravljali o trenutnoj situaciji Kluba, te su donesene određene odluke koje se tiču funkcionisanja Kluba u narednom periodu.

Nakon usvajanja Dnevnog reda i zapisnika sa prošle sjednice, uslijedio je izvještaj Tima za pregovore sa potencijalnim strateškim partnerima. Izvještaj su prezentovali Nasuf Drinjaković i Nihad Odobašić.

Oglasi

Nakon višesatne diskusije, delegati skupštine su jednoglasno izabrali gospodina Eldina Diglisića za strateškog partnera i donijeli odluku da se zvanični ugovor potpiše do kraja narednog mjeseca.

Uslijedilo je obraćanje v.d. predsjednika Ore Ibrišimovića koji je prezentovao izvještaj o radu Upravnog odbora u proteklom periodu. Izvještaj je usvojen, a potom su delegati izabrali novog predsjednika Upravnog odbora, Edisa Kovačevića, dosadašnjeg člana Nadzornog odbora. Članove Upravnog odbora činit će: Jusuf Tanović, Ilijas Kovačević, Kerim Balić, Mirza Bašinac, Bakir Sadović, Fuad Zukić i Seudin Novalić.

Zbog poslovnih obaveza, dosadašnji v.d. predsjednik UO, Oro Ibrišimović, ne može aktivno nastaviti svoj angažman u Klubu, a kolektiv FK Željezničar zahvaljuje se Ibrišimoviću na angažmanu i doprinosu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naredna tačka Dnevnog reda se odnosila na izvještaj Nadzornog odbora kojeg je prezentovao predsjednik NO, Džermin Pašić. Nakon obraćanja izvještaj je usvojen. Nadzorni odbor FK Željezničar čine Džermin Pašić, Elvir Kosovac i Marko Dmitrović.

Posljednja tačka Dnevnog reda odnosila se na razne druge aktivnosti Kluba", saopšteno je iz FK Željezničar. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

EmirEmir111
Bravo Zeljo, lijepa vijest za BiH fudbal. Diglisic u Zelji, Mirvic u Sarajevu, Husic u Tuzli, Velez cvjeta.. Dolaze bolje godine za BH fudbal.
42 4
rasuloo
Biće Željo opet šampion
28 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi