Blamaža na Farskim Ostrvima: Lalatović pao na prvom ispitu, Borac obrukao bh. fudbal

Katastrofa Borca

Blamaža na Farskim Ostrvima: Lalatović pao na prvom ispitu, Borac obrukao bh. fudbal

Midhat Šljivak

Fudbaleri Borca ispali su iz Konferencijske lige nakon što su večeras na Farskim Ostrvima poraženi od ekipe B36 Torshavna nakon penala s 4:3 (3:1) .

Banjalučani su na ovo gostovanje stigli s dva gola prednosti iz prvog meča (2:0), ali su večeras odigrali katastrofalan meč. Tim Nenada Lalatovića se obrukao, ovaj trener iz Srbije je pao na prvom ispitu i Borac ponižen ide kući.

Borac dobro otvara meč. Imao je bh. tim nekoliko pokušaja u uvodnim minutama, ali odbrana Torshavna je sigurna i golman domaćeg tima nije imao previše problema.

Potom domaći tim preuzima terensku nadmoć. Stvaraju nekoliko opasnih situacija, a u 35. minuti domaći tim dolazi do pogotka. Egilsson majstorski pogađa iz slobodnog udarca za 1:0.

Domaći tim je u tim trenucima bio veoma rastrčan, ali u 44. minuti domaći fudbaler Jacobsen pravi medvjeđu uslugu svom timu. Dobio je drugi žuti karton i morao je ranije pod tuš.

Borac i u nastavak ulazi ofanzivnije, ali ubrzo stiže hladan tuš. Gajić je skrivio penal u 53. minuti i isključen je, a Egilsson postiže pogodak za 2:0.

Oglasi

Potom domaći tim stvara još nekoliko odličnih šansi, da bi u 66. minuti došli i do trećeg gola. Lazić ovog puta pravi penal, a Egilsson sigurno s 11 metara postiže gol za hat-trick i vodstvo od 3:0.

U 75. minuti Borac se vratio u igru. Benjamin Tatar je postigao pogodak za 3:1.

Borac veliku šansu propušta tri minute kasnije. Mrkaić je imao veliku šansu, no nije uspio zabiti u gol-šansi.

Do kraja nije bilo promjene rezultata i s obzirom na to da je Borac prvi meč dobio s 2:0, pobjednik ovog dvomeča tražio se kroz produžetke.

Ipak, nakon 120 minuta igre pobjednika nije bilo. Prostupilo se izvođenju penala. Tu su se bolje snašli igrači domaćeg tima koji idu dalje i imaju veliku šansu za prolaz i u treće pretkolo.

Oglasi

Borac je s druge strane obrukao bh. fudbal i pokazao je još jednom da naš fudbal nije daleko od amaterskog nivoa.

Konferencijska liga, 1. pretkolo:

B36 Torshavn - Borac 3:1 (4:3p)

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

B36 TORSHVAN: Lamhauge, Enevoldsen, Nattestad, Egilsson, Hoholt, Pryzbylski, Nielsen, Jacobsen, Solheim, Nielsen, Agnarsson.

BORAC: Pavlović, Vojinović, Gajić, Andrić, Spremo, Popara, Piščević, Begić, Meleg, Tatar, Lukić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1582456981
E tako ti je kad te sudije i savez guraju da igras europska takmicenja ispadnes od Faranaa, bruka i sramota al i ogledalo naseg stanja i kvalitete nogometa
64 1
kaskada24
ZAUVIJEK ćete vi igrati pod zastavom BIH i sramotiti sebe kao klub, ne nas kao državu! Sram da vas bude FK Borac na ispadanju od ovih amatera!
52 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi