Najbolja ruska teniserka priznala da ima djevojku, mladima u svojoj zemlji poručila da bježe

Dala 'šokantan' intervju

Najbolja ruska teniserka priznala da ima djevojku, mladima u svojoj zemlji poručila da bježe

Edmir Škorić

Trenutno najbolja ruska teniserka Daria Kasatkina dala je nedavno intervju u kojem je priznala da je gay, ali osim toga, poručila je mladima u Rusiji da promijene državljanstvo.

Kasatkina je trenutno 12. igračica svijeta i jedna u nizu sportašica koje su odlučile izaći u javnost s priznanjem o svojoj homoseksualnoj orijentaciji.

"Imam li djevojku? Imam", priznala je 25-godišnja Darija Kasatkina.

"Komplicirano je tako dugo živjeti u ormaru", dodaje Ruskinja koja živi u Španiji, svjesna da je to i dalje tabu tema u njenoj zemlji.

"Nema ničega lakšega na svijetu, kako mi se čini, nego biti heteroseksualan. Ako imate izbora, ko će izabrati da bude gay? Pa da sami sebi zakomplicirate život?", dodala je Kasatkina.

Oglasi

Ona je u intervjuu također kazala da bi mnogi mladi u Rusiji trebali da napuste zemlju i da mijenjaju državljanstvo.

"Mislim da generacija koja sada ima 16-17 godina ima još jednu šansu. Još postoji šansa da odu i igraju za druge zemlje. Nisu imali sreće, ali još uvijek nije sve izgubljeno. Mislim da će puno talentovane djece, čiji će roditelji imati priliku, vjerovatno promijeniti državljanstvo. Da budem iskrena, svi već imamo takva pitanja. Ako postoji prilika, djeco promijenite državljanstvo i idite ostvariti svoje snove", poručila je nekada 10. igračica svijeta, koja je prošle godine igrala polufinale Roland Garrosa.

Najnoviji primjer uspješne tranzicije pokazala je Elena Rybakina. Sada predstavlja Kazahstan, Rybakina je donijela odluku promijeniti zemlju koju predstavlja kako bi dobila više sredstava i više puta je izjavila da je sretna što predstavlja svoju posvojenu zemlju. 23-godišnjakinja je rođena i odrasla u Moskvi, ali je 2018. odlučila predstavljati Kazahstan, nakon što nije uspjela dobiti podršku koja joj je bila potrebna u Rusiji.

Top Komentari

user1597698961
**** je otac,nije ni ruzna,fina cura,zgodna ,i ono lezbejka ,e ****te
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi