Sportski klubovi i dalje Udruženja građana: Pao prijedlog o transformaciji u privredna društva

Sportski klubovi i dalje Udruženja građana: Pao prijedlog o transformaciji u privredna društva

Endin Čaušević

Nacrt zakona o sportskim klubovima u Federaciji Bosne i Hercegovine nije podržan od strane delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Ovim zakonom bi se omogućila registracija sportskih klubova kao privrednih društava, ali na prijedlog "pao" na današnjoj sjednici u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Za ovaj Nacrt zakona o sportskim klubovima u FBiH su za bila 22 delegata, osam ih je bilo suzdržanih dok ih je šest bilo protiv.

Više od 12 godina od donošenja Zakona o sportu FBiH nikada nije regulisano da se klubovima iz nivoa udruženja građana omogući transformacija u sportska privredna društva.

Top Komentari

pjanke.sa
Za ovaj Nacrt zakona o sportskim klubovima u FBiH su za bila 22 delegata, osam ih je bilo suzdržanih dok ih je šest bilo protiv. Kako je pao onda prijedlog? Nikome nista nije jasno
1 0
zgembo.popuslic
A da objasnite koja je razlika izmedju udruzenja gradjana i privrednog drustva
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti