Ova fotografija je još jedan dokaz da je Sadio Mane drugačiji od svih drugih fudbalera

Nevjerovatni Senegalac

Ova fotografija je još jedan dokaz da je Sadio Mane drugačiji od svih drugih fudbalera

M. Šljivak

Sadio Mane proglašen je jučer za najboljeg fudbalera Afrike.

Senegalac je u izboru pobijedio Mohameda Salaha i Edouarda Mendyja i odnio je ovu prestižnu nagradu na svečanosti koja je održana u glavnom gradu Maroka Rabatu.

Zbog ove svečanosti 30-godišnji napadač je dobio dozvolu da napusti Minhen, ali se već danas vratio i pridružuje se ostatku ekipe pred nove izazove koji slijede.

Koliki je profesionalac Sadio je pokazao tokom boravka u lokalnom hotelu. Mnoge bi zvijezde na njegovom mjestu odmarale i uhvatile priliku da odmore, ali ne i Sane.

On je jutros trenirao na hotelskim terenima. Nije želio propustiti dan, a da ne obavi trening i oduševio je apsolutno sve.

Mane u Minhen stiže s nagradom za najboljeg afričkog igrača koja mu znači mnogo.

"Ako znate moju priču, znate dobro odakle dolazim. Kroz život sam uvijek imao brojne izazove i želim ih i dalje imati. U Engleskoj sam proveo osam divnih godina, osvojio gotovo sve i to želim nastaviti u jednom od najboljih klubova svijeta. Bayern me opčinio svojim planovima", rekao je Mane i dodao je:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Najdraži trofej mi je ipak Kup nacija s mojom državom. Nikad ranije nisam osvojio trofej s nacionalnim timom i presretan sam. Naravno, želim sad i nove trofeje s klubom. Radujem se tome", poručio je Mane.

Mane će vjerovatno u Bayernu igrati klasičnog napadača umjesto Roberta Lewandowskog i Senegalac bi se mogao nadavati golova u novoj sezoni.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...smarate s ovim likom :D
0 7
user1571956549
Legenda I ljudina...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi