"Mene su vaspitali da su Crna Gora, Srbija i Rusija isto"

"Mene su vaspitali da su Crna Gora, Srbija i Rusija isto"

M. Šljivak

Crnogorski fudbaler Marko Rakonjac (22) od ovog ljeta je član ruske Lokomotive iz Moskve.

Ovaj 22-godišnji napadač prešao je iz beogradskog Čukaričkog u Lokomotiv za cifru od dva i po miliona eura i odmah po dolasku je počeo hvaliti Rusiju.

On je Rusiju predstavio kao svjetsku velesilu i saopštio je kako su za njega Crna Gora, Srbija i Rusija jedno.

"Nisam mnogo čitao historiju, jer sam eksterno završio školu, ali na nivou porodice to je usađeno u nas. Mene su vaspitavali da su Srbije, Crna Gora i Rusija isto, imamo zajedničku historiju. To se vidi i u sportu, kada navijači okače transparente", rekao je Rakonjac.

Potom je nastavio da hvali zemlju u kojoj trenutno igra fudbal.

"Rusija je u očima Crnogoraca velesila u svakom smislu - ekonomskom, kulturnom i u drugim stvarima. San svakog Crnogorca je da vidi Moskvu, ovdje radi dosta ljudi iz Crne Gore", priča Rakonjac i dodaje:

"Također, dosta Rusa živi u Crnoj Gori. Za nas ova zemlja ima ulogu starije sestre", poručio je ovaj mladi napadač.

Marko Rakonjac je karijeru započeo u Jedinstvu iz Bijelog Polja, ali je kao tinejdžer otišao u Srbiju gdje je potpisao za Čukarički.

Igrao je ovaj fudbaler na posudbama u Jedinstvu i IMT-u, da bi na sebe privukao pažnju jako dobrim igrama u dresu beogradskog kluba.

Za Čukarički je Rakonjac nastupio ukupno 60 puta i uspio je postići 12 golova i upisati tri asistencije. Za Lokomotiv je za sada upisao dva nastupa.

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...tebe su bas lose vaspitali znaci,ali ima i kod nas dosta takvih nevaspitanih koji misle da je BiH dio Hrvatske i Srbije,ali oni kao i ti zive u velikoj zabludi...
13 0
zilan66
Odmah na front sa njim.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi