Mikel Arteta koristio metode koje koristi Feđa Dudić, urodilo je plodom

Jedno od trenerskih "oružja"

Mikel Arteta koristio metode koje koristi Feđa Dudić, urodilo je plodom

E. Škorić

Najnovija epizoda "Sve ili ništa: Arsenal" prikazuje Mikela Artetu kako jednu objavu sa društvenih mreža postavlja na taktičku ploču u svlačionici kako bi inspirirao svoje igrače.

Nakon što je Brentford pobijedio Arsenal s 2:0 na otvaranju premierligaške sezone 2021/22, pojavila se objava na Twitteru Ivana Toneyja, nogometaša Brentforda, koji nije postigao gol protiv Topnika, ali se odlučio narugati londonskoj ekipi.

Kada je došlo vrijeme za revanš ovih timova u drugom dijelu sezone, Aretat se sjetio te objave na Twitteru, pa je istom odlučio motivisati svoje igrače. On je objavu sa Twittera isprintao, te ju je zalijepio u svlačionici na ploču na kojoj inače ispisuje formaciju i igračima prenosi svoje taktičke zamisli. Na kraju je to sve urodilo plodom jer je Arsenal pobijedio kao domaćih s 2:1. Sada već bivši napadač Arsenala Alexandre Lacazette čak je ismijavao Toneyja, tvitajući istu poruku svog kolege nakon Arsenalove pobjede na Emiratesu.

Slične stvario radio je i današnji trener Sarajeva Feđa Dudić na klupi Veleža. Uoči jedne utakmice protiv Radnika iz Bijeljine, Dudić je u svlačionicu postavio papir sa izjavom tadašnjeg trenera Slobodana Starčevića, koji gostima nije davao ni promil šanse pred meč, a Rođeni su to iskoristili i na kraju slavili.

Zanimljivo da je Dudić isto uradio i uoči gradskog derbija sa Zrinjskim u kojem su Rođeni također slavili.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Očigledno je motivisanje igrača za pojedine trenere jedno od oružja, a sjetimo se samo kako je svojim izjavama legendarni bivši bh. selektor Ćiro Blažević podizao igrače do visina i oni bi, bez obzira na razliku u kvalitetu, zahvaljujući tom "nabrijavanju" znali da prave velike stvari...

Što se tiče Artetinog tima, prošle sezone nije uspio da izbori plasman u Ligu prvaka, ali je u novoj sezoni dobro počeo, pošto je u 1. kolu Premiershipa u petak pobijedio s 2:0 Crystal Palace u gostima.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Skočit će vam Fedja na nos... dosadni ste više, vi kad se nečeg skačite isto retardirani samo o zome pišete...malo proširite vidike nemojte biti ko konji na utrkama
21 2
south
Ja portala i govana. Zna se da oduvjek guraju pitare u nebesa al ovo je za anala,mozda ga je zvao arteta i za savjet
17 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi