Završena još jedna transfer saga: Manchester United dogovorio veliko pojačanje

Antony stiže iz Ajaxa

Završena još jedna transfer saga: Manchester United dogovorio veliko pojačanje

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Antony će prema svemu sudeći potpisati za Manchester United.

Već nekoliko sedmica traje prava saga oko fudbalera Ajaxa koji na sve načine pokušava da napusti klub iz Amsterdama, ali su oni uporno odbijali ponude Manchester Uniteda.

Crveni đavoli su pokušali još početkom avgusta da sve završe, ali je Ajax neočekivano odbio ponude s Old Trafforda za ovog Brazilca i poručili su da on nije na prodaju.

To je naljutilo i Antonyja koji je prije nekoliko dana javno pričao o tome kako želi da ide iz Ajaxa, te da je još početkom godine poručio čelnicima kluba da će napustiti klub jer želi da napravi iskorak u karijeri.

Do kraja prelaznog roka ostalo je još svega nekoliko dana, a čini se da će Antonyjeva saga konačno biti riješena i da će mu se želja ispuniti.

Sky Sports objavio je danas da su United i Ajax jučer ponovo počeli pregovore i da se nalaze vrlo blizu dogovora, te da će kako stvari stoje Brazilac gotovo sigurno potpisati za Crvene đavole.

Oglasi

Ajax će od prodaje Antonyja zaraditi ogroman novac jer se špekuliše da će ovaj transfer Manchester United koštati čak 100 miliona eura.

Očekuje se da Antony već sutra doputuje u Manchester na ljekarske preglede nakon čega će njegov transfer biti ozvaničen, a s Unitedom bi trebao potpisati petogodišnji ugovor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovo je drugi posao koji će United i Ajax napraviti ovog ljeta jer je nedavno u engleski klub stigao iz Lisandro Martinez. Ajax će samo od prodaje ove dvojice igrača zaraditi nevjerovatnih 160 miliona eura.

Također, United je ovog ljeta iz Ajaxa doveo i trenera jer je poznato da je Erik ten Hag stigao na Old Trafford nakon što je napustio klub iz Amsterdama na kraju prošle sezone.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Viper20
Odlican igrac dobar drbling dobar sut ,sjajno ce se uklopit..Sada Rashy Sancho Antony top.
5 0
denimen9
Sada kada nema Pogbe, i ako Ronaldo bude na 50% svojih mogućnosti, United postaje legitimni kandidat za drugo mjesto.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi