Igračima Borca "prisjeo" poraz od Leotara: Uprava kluba nije imala milosti
Foto: FK Borac

Novčane kazne

Igračima Borca "prisjeo" poraz od Leotara: Uprava kluba nije imala milosti

E. Škorić

Svi igrači Borca biće novčano kažnjeni nakon neočekivanog poraza od Leotara u Novom Gradu.

Upravni odbor banjalučkog premijerligača je kao razlog za odluku o novčanom kažnjavaju naveo "nedovoljno zalaganje na terenu nedostojno crveno-plavih dresova sa grbom Borca".

Popotpredsjednik Borca Bogoljub Zeljković govorio je o tome na današnjoj press konferenciji na kojoj je zvanično predstavljen novi trener Vinko Marinović.

"Takva odluka je donesena jer smatramo da jedan čovjek (trener Nenad Lalatović, op.a.) ne može da bude kriv za sve. Smatramo da igrači, treneri, ali i mi koji vodimo klub, snosimo određenu odgovornost. Vidim da su pojedini jedva dočekali neko stanje u Borcu, pa da se oglase i pametuju kako treba da se radi. Mi savršeno znamo da ne možemo da kaznimo igrače bez njihove saglasnosti. Zaštićeni su maksimalno za svoje ugovore, ali kako imaju svoja prava, isto tako imaju i odgovornost. Smatramo da je moralno sa njihove strane da to prihvate jer imaju kvalitet koji može da odgovori ambicijama. Od 21 bod do sada osvojili smo deset, u Evropi ispali od ekipe sa Farskih Ostrva od koje smo, garantujem, kvalitetniji. Smatram da zbog svega toga moraju da snose dio odgovornosti. Kako imaju bonuse za pobjede, tako i za seriju loših rezultata smatram da svi treba da snosimo određeni teret", rekao je Zeljković, istakavši da smatra da u ovoj odluci nema ništra sporno.

"Imamo danas sastanak sa njima, jednostavno takva je odluka. U danima vikenda bili smo okupirani razgovorima sa Vinkom šta i kako dalje. Mislim da tu neće biti problema, bar koliko za sada čujem nema ih."

Borac će zaista znao da razočara dosta puta svoje navijače tokom ove sezone, iako je klub doveo vrhunska pojačanja, te sjajne trenere. Prvo Lalatovića, a sada i bivšeg selektora U21 reprezentacije BiH.

Oglasi

Marinovića debi na klupi Borca očekuje za dva dana kada će Borac još jednom na neutralnom terenu ugostiti Zrinjski. Već za vikend Borac će u goste ekipi Širokog Brijega.

Marinović je u svom prvom obraćanju kao trener Borca rekao:

"Čast mi je što sam se vratio u fudbalski klub Borac. Tih šest godina što sam proveo kao igrač i trener su me učinili boljim čovjekom i nadam se da ću opravdati ukazano povjerenje. Trenutni fokus nam je samo na prvoj narednoj utakmici, ne razmišljam o onome što je bilo ni o onom što će biti, već smo usmjereni samo na prvu narednu utakmicu koja nas očekuje", rekao je Marinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trenutno nema promjena u igračkom kadru.

"Nemamo puno vremena da sad mislimo o tome, jednostavno pred nama je utakmica sa Zrinjskim a odmah poslije toga ide duel sa Širokim Brijegom tako ćemo sve morati da rješavamo u hodu. Ukoliko bude bilo potrebe, razgovaraćemo sa upravom kluba. Kroz naredne četiri utakmice, do prvenstvene pauze, iskristalisaće se i sastav. Ta pauza će nam dobro doći, ali do nje ima još mnogo. Biće nam potrebna jedna dobra organizacija u svemu i moramo da računamo na sve igrače koje imamo u rosteru."

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Iziksaudvicu
Najveću odgovornost za vaše poraze snose sudije mamu vam j e b e m o
5 0
Cataluna
Grohotom se smijem sto ce pristati da im smanjite platu. Pa vi ste veci mulci nego sto sam mislio
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije