Hrvatska pomjera granice u regionalnom sportu: Ono što gledamo u Splitu ostavlja bez daha
FOTO: Len

Nevjerovatna ideja sprovedena u vrhunski spektakl

Hrvatska pomjera granice u regionalnom sportu: Ono što gledamo u Splitu ostavlja bez daha

H. Zilić

Hrvatska je još jednom pomjerila granice sporta kada su u pitanju naša područja.

U Splitu je počelo Evropsko prvenstvo u vaterpolu i to na spektakularan način.

Naime, prvenstvo će se održavatti u Spaladium Areni.

Dakle, u dvorani gdje su se igrale rukometne košarkaške utakmice, domaćini su se potrudili da naprave bazen, koji će u naredne tri sedmice koristiti najboljim vaterpolistima i vaterpolistkinjama današnjice.

Spaladium Arena sa bazenom izgleda fascinantno, a pohvale stižu sa svih strana.

Opis nije dostupan.

Oglasi

Vidjeli smo i iznenađenje u prvom kolu prvenstva. Favorizovana Grčka je remizirala sa Francuskom rezultatom 12:12.

Sigurno je da na su Splitu očekuje velika borba za evropski vaterpolski tron, a izdvaja se nekoliko favorita.

Pored domaćina Hrvatske, tu su Srbija, Mađarska, italija, Španija, Grčka, Crna Gora... tako da uzbuđenje neće nedostajati.

Vidjet ćemo kome će ovo posebno i fascinatno izdanje Spaladium Arene u Splitu na kraju biti sretno.

Opis nije dostupan.

Titulu brani selekcija Mađarske koja je u finalu prošlog Evropskog prvenstva savladala Španiju sa 14:13, dok je Crna Gora u utakmici za bronzu bila bolja od Hrvatske rezultatom 10:9.

Top Komentari

makelele
Sta se cudite, dugogodisnje iskustvo u turizmu, vrhunski sportski rezultati, odlicna povezanost zemlje sa ostatkom svijeta preko mnogih manifestacija, jos ako se u to uzme dobra organizacija i odlicno vodstvo za slicne manifestacije, imaju definitivno šlifa za organizirat takmicenja na svjetskom i europskom nivou. Volim nas narod, ali nas narod je sposoban da organizuje jedino docek za pobjednika zvezde granda, teferič i iftar gdje se sjedi na podu i jede sa plasticnim priborom i pije iz bijelih plasticnih čaša.
8 5
user1655232295
U Beogradskoj Areni bio i bazen isto prvenstvo, pa i led neko klizanje neka prestava, pa onaj moto sou sa skokovima, pa DC finale sljaka postavljena..., nikakva je ovo senzacija samo dobra organizacija u 21.vijeku, a Bosna je u srednjem mi moderne velike dvorane nemamo !
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti