Bh. košarkaši očitali Nijemcima lekciju u prvom, ali sve upropastili u drugom poluvremenu

Eurobasket

Bh. košarkaši očitali Nijemcima lekciju u prvom, ali sve upropastili u drugom poluvremenu

Edmir Škorić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u drugom kolu grupe B na Eurobasketu od selekcije Njemačke sa 92:82.

Nakon senzacionalne pobjede nad Francuskom u kvalifikacijama za SP, pa potom pobjede nad Mađarima na otvarannju Eurobasketa, bh. košarkaši su poraženi od Njemačke, no imali su 20 minuta iz snova. Nažalost, u nastavku utakmice Nijemci su iskoristili naš pad i ostvarili drugu pobjedu.

Počelo je zaista sjajno, vidjelo se na startu da su naši raspoloženi, naročito Nurkić i Musa koji su pravili razliku na parketu. Imali smo na početku 9:2, iako je do poluvremena selekcija Njemačke uspjela da spusti na samo dva poena (20:18).

U drugoj četvrtini smo također igrali sjajno u oba pravca, vidljivo je to bilo i na semaforu, bilo je i maksimalnih +11 za Zmajeve, a na poluvremenu smo vodili 47:42.

Uslijedila je užasna treća četvrtina. Njemačka 7:0 serijom uspijeva da preokrene i više nije dozvolila da se vratimo. Na kraju treće četvrtine Njemačka odlazi na +12 (70:58).

U trećoj dionici potpuno su nestali Nurkić i društvo, a Nijemci i uz malu pomoć sudija, koji su protiv nas svirali sve i svašta, sve to koriste i trasiraju put ka novoj pobjedi.

Oglasi

Njemačka je furiozno krenula i u zadnju četvrtinu, pa povela s maksimalnih 17 poena prednosti i više nije bilo spasa, iako smo se u završnici probudili i primakli se na šest poena zaostatka.

Zaista šteta da smo na kraju poraženi nakon savršeno odrađenih 20 minuta, kada smo izgledali daleko bolje od favorizovanog rivala. No, s igrom iz drugog poluvremena teško možemo očekivati još jednu senzaciju do kraja EP i eventualni plasman u drugi krug.

Inače, dodajmo da je danas u dvorani bilo čak 18.000 gledatelja i da je veliku podršku imala naša reprezentacija u njemačkom Koelnu.

Već sutra slijedi novi meč, možda i najteži, pošto će se bh. košarkašima suprostaviti Luka Dončić i društvo.

Što se tiče današnjeg meča, u našim redovima briljirali su Musa i Nurkić sa 30, odnosno 21 poena, ali izostala je poenterska podrška ostalih jer je samo još Roberson bio dvocifren sa 13 poena. U ekipi Njemačke Schroder je bio prvo ime sa 18 poena i devet asistencija. 

Top Komentari

Mackintosh
Kad se lomilo Svabe cjepanicu Kamenjasa i Josku Nurkicu bananirali ko djecu na igralistu. Imamo par igraca, ostalo su cutuci. Ovaj Becirovic ozbiljan trener, zna kosarko mnogo vise od celave ublehe i kepeca Bosnica. Ispadamo u grupi od jacih zemalja, nije sramota.
3 20
PatriotaBiH
Musa i Nurkic odlicni.Bez prikljucka ostalih igraca tesko.Sudije se pogubile.
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi