VAR u Belgiji "otvorio oči" Peljti; nezapamćena drama u Madridu

Utakmice Lige prvaka

VAR u Belgiji "otvorio oči" Peljti; nezapamćena drama u Madridu

Esmer Oštraković

Odigrane su utakmice 1. kola grupne faze Lige prvaka, a zanimljivi rezultati viđeni su u grupi B.

Tamo su snage odmjerili Atletico Madrid i Porto, te Club Brugge i Bayer Leverkusen.

Club Bruge je na svom terenu ugostio favorizovani Bayer Leverkusen, a na iznenađenje mnogih domaća ekipa ostvarila je pobjedu.

Jedini gol na susretu viđen je u 42. minut utakmice kada je na asistenciju Skov Olsena gol postigao Sylla.

Zanimljivo je dodati i da je ovu utakmicu sudio arbitar iz Bosne i Hercegovine, Irfan Peljto koji je jako dobro obavio svoj posao.

On je na asistenciju pomoćnika iz VAR sobe u 73. minuti gledao snimak, te je opravdano poništio gol gostiju zbog nedozvoljene pozicije.

Oglasi

Odluku koju je Peljto donio možete pogledati OVDJE.

Atletico Madrid je na svom terenu dočekao ekipu Porta, a nevjerovatno je šta se sve desilo u samoj završnici utakmice.

Porto je tokom cijelog susreta bio bolja ekipa, redao je šanse, ali jednostavno lopta nije htjela u gol koji bi značio vodstvo za gostujuću ekipu.

Jedan gol je poništen na ovoj utakmici i to domaćoj ekipi u 50. minuti kada je Koke pogodio, ali je bio u nedozvoljenoj poziciji.

Porto je u 82. minuti ostao sa igračem manje jer je crveni karton dobio Taremi i činilo se da se Porto raspao u tim trenucima.

Atletico Madrid je napravio ozbiljan pritisak, koji te, su uspjeli postići gol 92. minuti utakmice, a strijelac je bio Hermoso.

Uslijedilo je slavlje koje je dugo trajalo, ali gosti su uspjeli krenuti sa centra, te doći u kazneni prostor domaćina, a nakon toga je upravo Hermoso skrivio penal.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Siguran realizator bio je Uribe i činilo se tada da je Portu osigurao bod. Ali to nije bio kraj utakmice.

U 101. minuti Griezmann je postigao gol, te je donio Atletico Madridu pobjedu na ovom susretu. Gol pogledajte ovdje.

Top Komentari

IronManBiH
Kakve veze ima Peljto ovo je ofsajd samo on mora ici radi interpretacije pravila. Jel ovo naslov narucio izvor iz NFSBIH?
9 0
kontrasvih
Kakav vam je ovo naslov? Sta pokusavate sa ovim? Ofsajd mislim da nije bio ni 2 milimetra, kao u tenisu challenge i vi posete da neko nekom otvara oci?! Pa nije covjek fulio 3 penala i crvena. Umjesto da pozitivno pisete o ljudima koji su se koliko toliko izdigli na evropskom nivou, vi ovdje blatite nesto, ili ste se prodali za neke interese, SITNE DUSE…..
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi