N/FSBiH privremeno obustavio postavljanje terena na stadionu FK Velež
Foto: Screenshot

Saopštenje kluba

N/FSBiH privremeno obustavio postavljanje terena na stadionu FK Velež

Eldar Ganibegović

Loše vijesti stižu iz FK Velež.

Mostarski klub objavio je saopštenje u kojem se navodi kako je odgođeno postavljanje travnjaka na stadion Rođeni.

Saopštenje aktuelnog osvajača Kupa Bosne i Hercegovine prenosimo u cjelosti i bez izmjena:

"Iako je travnata podloga namijenjena za stadion Rođeni na putu za Mostar, NS/FS Bosne i Hercegovine je, uz konsultacije sa nadzornim organom izvođača radova, donio odluku da se privremeno obustavi postavljanje podloge na stadionu Rođeni.

Naime, nadzorni organ, uvidom u stanje travnate podloge ustanovio je da njen hranjivi dio, a koji se nalazi ispod hibrida i koji bi trebao biti u visini od 25 cm, nije odgovarajuće visine odnosno visok je 18-21 cm.

NS/FS BiH je stoga naložio izvođaču radova da se hranjivi dio travnate podloge dopuni tako da dostigne potrebnu visinu. Tek nakon toga smatrat će se da su ostvareni svi neophodni preduslovi za nastavak radova.

O svim narednim aktivnostima vezanim za postavljanje novog travnatog terena na stadionu Rođeni javnost će biti blagovremeno obavještena."

Podsjetimo, dok se radi teren u Mostaru, Velež svoje domaće utakmice igra u Gabeli.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovim tempom postavlja se pitanje kada će se Amar Osim i ekipa vratiti na svoj stadion, jer sada konkretnog roka za završetak radova nema.

Osim terena u Mostaru, radi se još u Banjoj Luci, Tuzli i Sarajevu (Koševo). 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ljacmu1
Tako je to kada diletanti preglasavaju sposobne ljude. Nikada Hasić ne bi nasjeo na ovu priču jer kao iskusan bizninsmen zna gdje vrag spava.
7 1
Tucce
**** ih onaj ko ih je angažovao.Treba to pod hitno potjerati.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi