Sada je svima jasno zašto je Barcelona htjela da se riješi Jordija Albe i pošalje ga u Inter

Njemu se takav potez nije svidio

Sada je svima jasno zašto je Barcelona htjela da se riješi Jordija Albe i pošalje ga u Inter

Endin Čaušević

Barcelona je ovog ljeta napravila velike promjene u igračkom kadru, a katalonski klub posebno je bio aktivan zadnjeg dana ljetnog prelaznog roka.

Katalonski klub je prethodnih sezona igrao ispod svog nivoa i bilo je jasno da postoje veliki problemi koji se što prije moraju riješiti.

Naravno, glavni problem su bila ogromna dugovanja koja je imala Barcelona, a dolaskom Joana Laporte krenulo se u akciju. Zbog toga su mnogi prvotimci pristali da smanje platu kako bi pomogli klubu koji je jedino tako mogao da registruje nova pojačanja.

Ovog ljeta je Barcelona finansijski u mnogo boljoj situaciji, ali svejedno u klubu je glavni cilj da se smanje plate pojedinim igračima jer smatraju da je prethodna uprava trošila novac više nego što je trebalo.

Zbog toga je Barcelona pokušala da proda Frenkieja de Jonga ili da mu smanji platu, ali je on to odbio. No, De Jong nije bio jedini kojeg je Barcelona pokušala da ovog ljeta proda ili pošalje na posudbu.

Posljednjeg dana prelaznog roka špekulisalo se da Barcelona želi da se riješi Jordija Albe, te su čak postigli dogovor s Interom oko posudbe iskusnog lijevog beka, ali je on na kraju odbio da ide u italijanski klub.

Oglasi

Jordi Alba je poručio da mu je jedini cilj ostanak u Barceloni i da ga ne zanima ponuda Intera što je razočaralo Laportu i društvo.

Mundo Deportivo piše da je Laporta samo zbog jednog razloga htio da Albu pošalje u Inter, a to je njegova visoka plata koja će ove sezone zbog klauzule u ugovoru biti zaista visoka.

Naime, Alba bi trebao ove sezone da zaradi oko 30 miliona eura jer je bivša uprava tako koncipirala njegov ugovor, te će ove sezone na naplatu doći mnogi bonusi, ali i odgođene plate.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zbog toga je Laporta htio da to riješi na svoj način i Albu pošalje na posudbu što je Špancu itekako zasmetalo. Poručio je Laporti da je razočaran što su pokazali nepoštovanje prema njemu nakon svega što je dao za ovaj klub.

Alba je čak izgubio i mjesto u početnoj postavi Barcelone nakon što je deset godina bio standardan na poziciji lijevog beka. Na kraju je ostao u klubu, a kako će oni pronaći način da mu isplate sav taj novac ostaje nam da vidimo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Laporta
Po logici Albe,Barca mu je trebala bit zahvalna dok je ziv,i da igra u prvoj postavi dok je ziv.A koliko je njemu Barca dala,to ne spominje.
3 2
Klicko
Dzesika Alba je ok
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi