Skromna noć u Ligi prvaka nije mogla proći bez ogromne senzacije

Igrani mečevi 2. kola

Skromna noć u Ligi prvaka nije mogla proći bez ogromne senzacije

Admin Čaušević

Kompletiran je program 2. kola Lige prvaka mečeva planiranih za utorak.

Na pet susreta u terminu od 21 sat viđeno je 12 golova, a može se reći da je noć u elinom klupskom takmičenju bila poprilično skromna.

Derbi večeri je svakako igran u Minhenu gdje je Bayern sa 2:0 pobijedio Barcelonu uuz golove Hernandeza i Sanea iz drugog dijela.

Katalonci su djelovali odlično u prvom dijelu. Lewandowski je propustio nekoliko odličnih šansi, a dojam je i da su gosti oštećeni za penal nakon starta Daviesa nad Dembeleom.

Bayern je nakon dva kola maskimalan te je nakon pobjede Intera nad Viktorijom(0:2) jasno da će se Barcelona s Nerazzurrima boriti za drugo mjesto u grupi.

Susreti grupe B donijeli su dva velika iznenađenja od kojih se ubjedljiva pobjeda Club Bruggea nad Portom u gostima može okarkterisati kao ogromna senzacija.

Oglasi

Belgijski predstavnik je na stadionu Dragao slavio sa pomalo neralnih 0:4. Pogađali su Jurgla iz penala te Sowah i Skov Olsen u nastavku. Tačku na 1 u 89. minuti ostavio je Nusa. Gol pogledajte ovdje.

Bayer Leverkusen je u posljednjih 10-ak minuta golovima Andricha i Diabyja sa 2:0 pobijedio Atletico Madrid. Grizemann je ponovo ušao pola sata prije kraja, ovaj put u 63. minuti.

Stanje u grupi poslije dva meča je takvo da Bayer ima 6, Brugge i Atletico po 3, a Porto je bez bodova. Stanje kakvo je rijetko ko očekivao.

Liverpool je u sumraku meča pobijedio Ajax. Poslije 1:1 u prvom dijelu, gol za veliku pobjedu Redsa zabio je Joel Matip te zasluženu pobjedu Redsa. Gol pogledajte ovdje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Iznenađenju je svjedočio i Sead Kolašinac koji je odigrao cijeli meč u porazu Marseillea od Frankfurta. Njemački klub je do historijske pobjede stigao golom Lindstroma sa 0:1.

Nakon dva odigrana kola u grupi D Sporting ima šest bodova, Tottenham i Frankfurt po tri, a Marseille je i dalje bez bodova.

Top Komentari

ubnt2
Po ovom pitanju definitvno nešto treba poduzeti, ono ja stvarno, kako da kažem, bilo bi mi žao da nisam gledao onaj cirkus Colorado, šta je ono bilo, nek mi neko napiše? Pa dovoljan cirkus i neke sporne odluke u prvom poluvremenu, a drugo neću ni pominjati, ono je dno dna!!!!!!!! Poslije kad sam vidio još onaj šamar Mullera De Jongu, a nije bio žuti, ja nisam mogao sebi doći od smijeha (ali od muke).Upamecano bez žutog prošao, hej, i onda kažu Barca krade, ovo se treba uvrstiti od najtežih krađa po pitanju tih prekida, faulova...Egal, bila tekma, šta drugo, sem Barca bolja bila, Bayern ni iz čega 2 gola, pa onda ponovo nema, nezasluženo to jest, ali to nije problem ko ona krađa.
8 20
FudbalskiZnalac
Kaže nije sramota izgubiti od Bayerna, sramota je izgubiti 5 puta zaredom od Bayerna hahaahahhag
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti