Još jedna katastrofa bh. košarkašica!
Foto - FIBA

Južna Koreja razbila BiH

Još jedna katastrofa bh. košarkašica!

Midhat Šljivak

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je još jedan težak poraz na Svjetskom prvenstvu u Australiji. U 3. kolu grupe A bh. selekcija je poražena od Južne Koreje rezultatom 99:66.

Kladionice su pred ovaj meč vidjele Bosnu i Hercegovinu kao ogromnog favorita. Kvota gotovo da nije postojala, ali na kraju je Južna Koreja dalekometnom paljbom uništila bh. košarkašice.

BiH dobro ulazi u meč. Povele su bh. igračice s 9:0, vodile su do sredine perioda kada se Južna Koreja budi i na krilima nevjerovatne Kang Lee-Seul, koja je pogađala sve preuzima vodstvo.

Nakon 10 minuta igre bilo je 25:20 u korist Koreanki, koje su potom i u nastavku meča potpuno kontrolisale rezultat.

Problem bh. timu predstavljale su lične greške Jonquel Jones. Skupila je već tri u prvom poluvremenu, a imala je i čak pet izgubljenih lopti u tom periodu meča.

Šut je slušao protivnice. Kang je rešetala koš BiH i na odmor Koreanke odlaze s osam poena prednosti, 45:37.

Oglasi

Nastavak donosi mnogo bolju igru Koreanki. Pogađale su iz svih pozicija, nizale su trojku na trojku i nakon 30 minuta igre pobjednik je već bio poznat jer je azijska selekcija imala ogromnih plus 24, 76:52.

Povratka naravno nije bilo. Južna Koreja je lagano privela meč kraju i došla je do prvog trijumfa na Svjetskom prvenstvu, dok su bh. košarkašice upisale i treći poraz.

Našoj selekciji u naredna dva dana preostaju dueli s Belgijom i Sjedinjenim Američkim Državama u kojima ćemo biti apsolutni autsajderi. Podsjetimo, prethodnih dana BiH je doživjela teške poraze od Kine i Portorika.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

Koreanke je do pobjede u današnjom meču vodila nevjerovatna Kang Lee-Seul koja je ubacila 37 poena, a Park Hye-Jin je dodala 16.

Kod reprezentacije Jonquel Jones je imala 21 poen i devet skokova, a dvocifrene su bile još samo Anđela Delić s 11 i  Nikolina Elez s 10 poena.

Raspored utakmica

DATUM DAN SAT TIM 1 TIM 2 REZULTAT
22.09. ČET 02:30 BiH Portoriko 58:82
23.09. PET 06:30 Kina BiH 98:51
24.09. SUB 10:00 BiH Južna Koreja 66:99
26.09. PON 03:30 Belgija BiH 85:55
27.09. UTO 06:00 SAD BiH 121:59

Top Komentari

Gari Garinča
Definitivno su me razocarale ove naše tzv. Zmajice. Neozbiljne na terenu, djeluju kao razbijena vojska. Ni volje ni zelje da se nesto napravi. SRAMOTA I PONIŽENJE.
11 1
Nizace
Šta bi oni, možemo do nekle,a odnekle nikako? Ja bih molio sve novinare da prestanu sa dizanjem euforije oko bilo koje repke, kad se negdje plasiramo, jer to u konačnici znači da pušimo svako prvenstvo, al ono momački
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti