Šok u posljednjih pet minuta: Hat-trick Trossarda na Anfieldu, Gallagher za "tricu" Chelseaja

Utakmice Premier lige

Šok u posljednjih pet minuta: Hat-trick Trossarda na Anfieldu, Gallagher za "tricu" Chelseaja

Esmer Oštraković

Odigrane su utakmice 9. kola Premiershipa, a gotovo sve utakmice ponudile su veliki broj golova.

Samo jedna utakmica završena je bez golova, a to je duel Bournemoutha i Brentforda. Iako su gosti dominirali tokom cijelog susreta, utakmica je na kraju završena podjelom bodova, a rezultat je bio 0:0.

Crystal Palace je na domaćem terenu dočekao ekipu Chelesaja. Domaći su već u ranoj fazi utakmice došli do vodstva. Igrala se sedma minuta kada je Edouard pogodio za 1:0.

Napadao je Chelsea, te je uspio da postigne dva gola do kraja susreta. Strijelac za poravnanje bio je Aubameyang u 38. minuti utakmice.

Preokret i pobjedu gostima donio je Gallagher u 90. minuti utakmice i to nakon sjajne asistencije Pulišića.

Fulham je na svom terenu demoliran od strane Newcastlea sa 1:4. Već u 8. minuti domaći ostaju sa igračem manje jer je direktan crveni karton dobio Chalobah.

Oglasi

Tri minute kasnije Wilson postiže gol i dovodi goste u vodstvo od 0:1. U 33. minuti utakmice Almiron pogađa za 0:2. Do kraja poluvremena Longstaff je postigao treći gol za goste.

U drugom poluvremenu viđena su još dva gola. Almiron je postigao drugi gol za 0:4, a poraz domaćih ublažio je Reid golom u 89. minuti.

Liverpool i Brighton su u nevjerovatnoj utakmici podijelili bodove, a konačan rezultat bio je 3:3. Gosti su već do 18. minute imali vodstvo od 0:2, domaću odbranu oba puta šokirao je Trossard.

Uspio je Liverpool smanjiti do kraja prvog poluvremena, a strijelac je bio Firmino u 33. minuti utakmice.

Na otvaranju drugog poluvremena, tačnije u 54. minuti Firmino pogađa za 2:2, a preokret domaćoj ekipi donio je Webster autogolom u 63. minuti.

Kada su svi mislili da će Liverpool ostvariti pobjedu nakon ogromnog preokreta, Trossard je postigao hat-trick u 83. mminuti i donio bod svojoj ekipi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton je na gostovanju ostvario pobjedu od 1:2 protiv Southamptona. Domaća ekipa povela je u 49. minuti golom Ariba, a gosti su preokrenuli za samo dvije minute.

Prvo je Coady u 52. minuti izjednačio na 1:1, a dvije minute kasnije McNeil je okrenuo rezultat i domnio pobjedu Evertonu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ViniJr
Gdje i ovaj Brighton prosipa bodove.
10 0
retro
Kakav šok na guzove bod uzeli ne brukaj se mogli su jos 2 u prvom primit
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi