Interovo buđenje u trenutku kada je to bilo najpotrebnije!

Barcelona poražena na Meazzi

Interovo buđenje u trenutku kada je to bilo najpotrebnije!

Edmir Škorić

U derbiju večeri 3. kola Lige prvaka Inter je na Giuseppe Meazzi ugostio Barcelonu i slavio sa 1:0.

S obzirom na dominaciju Bayerna u "grupi smrti", koji ima devet bodova, sve su prilike da će se drugi putnik u osminu finala rješavati u dvomeču Intera i Barcelone i zbog toga je ova večerašnja utakmica na Meazzi bila od velike važnosti i za jedne i za druge.

Intger, koji se nalazi u rezultatskoj krizi, uspio je da napravi malo iznenađenje i da izbori veliku pobjedu nad ekipom koja ju je kroz prošlost uglavnom dobijala. Ovo je bila tek treća Interova pobjeda nad Kataloncima.

Domaćin je prvi put mrežu gostiju tresao u 28. minuti, ali je gol Corree poništen zbog očite nedozvoljene pozicije, ali je krajem prvog dijela ipak Inter došao do prednosti i ispostaviće se do pobjede.

S nekih 20 metara Hakan Calhanolgu je potegao i sjajno pogodio. Ter Stegen je bio nemoćan u ovoj situaciji, a u nastavku gosti nisu pronašli način da se vrate u meč i da barem osvoje bod.

Napadali su većim dijelom drugog poluvremena, čak su uspjeli doći i do gola, ali Pedriju je isti poništen jer je u toj akciji Ansu Fati igrao rukom.

Ispostaviće se da je to bila i najbolja šansa za Barcu, koja više nije napravila konkretniju šansu pred golom sjajnog Onane. Doduše, u nadoknadi je VAR provjeravao jednu situaciju i potencijalni penal zbog mogućeg igranja rukom od strane Dumfriesa, ali Kataloncima VAR nije bio naklonjen večeras.

U ovom meču je zaigrao i bh. reprezentativac Edin Džeko, koji je u nastavku ušao u igru. Inter slavi, a čeka nas veoma uzbudljivih 90 minuta u "revanšu".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo da je u ovoj grupi nešto ranije Bayern pobijedio Plzen sa uvjerljivih 4:0. Plzen je na dnu tabele, bez bodova i otpisan, ali vodiće se borba između Intera i Barce do samog kraja. Inter  sada ima šest bodova, a Barcelona tri.

Dodajmo još da su Eintracht i Tottenham u Frankfurtu odigrali bez golova svoj meč u grupi D u kojoj je nešto ranije Marseille s 4:1 pobijedio Sporting.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zure28
Buđenje poništen barci go za ruku a nije joj dat očit Dumfriesa. Inače Barca loše odigrala.
8 5
ubnt2
Barca je baš luzerski odigrala...Što jest jest, lakrdiji sudijskom nikad kraja, i to je tačno, ali Barca je loše igrala.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi