BiH je dobila igrača budućnosti: Na radaru je velikih klubova, cijena mu drastično porasla

Igra fenomenalnu sezonu

BiH je dobila igrača budućnosti: Na radaru je velikih klubova, cijena mu drastično porasla

Haris Zilić

Nova sezona Lige prvaka donijela je i nekoliko otkrovljenja u evropskom fudablu.

Među njima je i bh. reprezentativac Amar Dedić (20), koji je postao standardan prvotimac Salzburga.

Dedić je protiv Dinama ponovo bio u startnoj postavio i odigrao je fenomenalan meč, prema ocjenama bio je među najboljim fudbalerima svog tima.

Nije prvi put da 20-godišnji Dedić ove sezone briljira u dresu Salzburga, a oduševio je i bh. navijače. Upisao je prve nastupe za Bosnu i Hercegovine protiv Crne Gore i Rumunije, a protiv Crnogoraca bio je možda i najbolji naš fudbaler na terenu, tako da je Bosna i Hercegovina možemo reći dobila sjajnog igrača za budućnost.

Dedić je prikupio pozitivne komentare i od strane navijača Salzburga, a pojedini austrijski mediji pišu da bi upravo bh. reprezentativac mogao biti novi dragulj koji će napuniti kasu Salzburga.

Našeg reprezntativca prati nekoliko klubova iz Njemačke, a potajno se spominju i klubovi iz engleskog Premiershipa, no to su sve špekulacije, a nije isključeno da uskoro dobiju i više na važnosti.

Dediću je i značajno proasla cijena i sada prema podacima transfermarkta vrijedi sedam miliona eura i među najskupljim je našim reprezentativcima.

Ugovor sa Salzburgom ima do 2024. godine, a mogli bi u Salzburgu već ove zime imati na stolu dosta ponuda za našeg beka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prošlu sezonu je proveo na posudbi u Wolfsbergeru i to se ispostavilo kao sjajan potez, prije toga igrao je i za drugoligaša Liefering.

Pored dva nastupa za senirosku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, Amar Dedić je skupio i 26 nastupa za omaldinske kategorije naše zemlje gdje je prošao sve uzraste od U16 do U21 selekcije.

Top Komentari

AmellemA
@AlmirMehonic zašto bijeli cigani? Još uvijek možete biti Srbi muhamedanske vere. Povratak korenima.
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi