Dečko koji je kupio sve bh. navijače: "Jedva sam čekao da zaigram za Bosnu"

Bio je briljantan

Dečko koji je kupio sve bh. navijače: "Jedva sam čekao da zaigram za Bosnu"

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina je dobila novog igrača za budućnost. 

Nakon što je oduševio evropsku javnost svojim nastupom u Ligi prvaka protiv Milana, večeras je isto uradio i u dresu reprezentacije BiH.

Debi Amara Dedića u dresu Zmajeva kada su u pitanju takmičarski mečevi je definitivno bio zapamćenje jer rijetko koji fudbaler uspije dobiti ovacije cijelog stadiona već na svom prvom nastupu.

U izjavi za BHT1 fudbaler Salzburga je kazao da se osjeća lijepo te da je jedva čekao da zaigra za reprezentaciju što je konačno i dočekao.

"Iskreno osjećam se veoma lijepo zato što nam je veoma bitno što smo osvojili prvo mjesto u grupi i izborili baraž za Euro", rekao je Dedić:

"U prvom poluvremenu smo bili na nivou. u drugom poluvremenu pokušavali su da nas pritisnu, bilo je malo i umora, borili smo se do kraja i pobijedili", dodao je on.

"Ja sam jedva čekao priliku da zaigram za BiH i dočekao sam, veoma mi je drago. Idemo 100% protiv Rumunije i tamo ćemo ići na pobjedu", rekao je Dedić.

Iako je rođen u Austriji, ovaj 20-godišnjak je prošao sve omladinske selekcije reprezentacije BiH i već sada se može reći da predstavlja sadašnjost, ali i budućnost bh. fudbala.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Na press-konferenciji poslije susreta Dedića je pohvalio i selektor Ivaylo Petev koji je kazao kako je naša selekcija dobila igrača za narednih 15 godina.

"Slažem se da je bio jako dobar večeras. Zaslužio je to i sam se izborio za to. Imaš sada reprezentativca za narednih 15 godina. Dobio je priliku danas i iskoristio je to maksimalno", poručio je bugarski trener.

Top Komentari

haris1000
Zadnja tri mjeseca 100 tekstova o pjanicu,ok i to treba pratiti,ali nijedan o Dedicu a momak standardan u Salcburgu sa 20 godina i vrijedi 7 miliona,neprocjenjivo vrijedan za našu reprezentaciju ,imamo i gazibegovica ,serbecic zaboravljen do večeras, napravite rubriku da sedmično pratite naših 50 igrača, to je novinarstvo, a ne za neke čujemo tek kad ih petev pozove
11 1
789012455
Bravo sine bosanski !
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi