Istinski spektakl na Bilinom polju: Čelik srušio FK Sarajevo!
FOTO. D. Kurbegović

Kup BiH

Istinski spektakl na Bilinom polju: Čelik srušio FK Sarajevo!

Haris Zilić

Posljednji duel šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine odigran je u Zenicina stadionu Bilino polje.

Snage su odmjerili stari rivali Čelik i Sarajevo. Ovo je bila prva zvanična utakmica nakon tri godine jer su Zeničani u Drugoj ligi FBiH, ali na terenu su pružili veliku borbu i otpor favorizovanim gostima sa Koševa. Konačan rezultat je glas 1:1 pa su pobjednika odlučili penali u kojima se bolje snašla ekipa Čelika.

Čelik je prvi imao priliku u drugoj minuti, nakon jedne gužve šutirao je Međuseljac, ali Dizdarević brani njegov pokušaj.

U 15. minuti velika prilika za goste, Čataković je odlično šutirao, prečka spašava domaćine. Nova prilika za Čelik nakon kornera u 21. minuti, Durmiš je oprobao udarac, Dizdarević još jednom siguran.

Mulahusejnović propušta dobru priliku za goste u 29. minuti, ali ipak slavlje igrača Sarajeva u 36. minuti kada je Čataković eurogolom zatresao mrežu Durme i to je bilo 0:1, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku Čelik je krenuo silovito na sve ili ništa, a u jeku napada Zeničana, stigla je kontra Sarajeva u 57. minuti, Čataković pogađa prečku.

Oglasi

Minut nakon prilike za Čatakovića, penal za domaće, nakon što je Karić fauliran u šesneastercu gostiju. Loptu je uzeo mladi Durmiš i sigurno izveo penal za 1:1 i erupciju oduševljenja na Bilinom polju.

Sarajevo je ponovo pogodilo okvir gola u 67. minuti, nakon kornera sjajno je skočio Trako, lijepo šutirao glavom, lopta pogađa prečku. U 70. minuti dobar napad Čelika, na kraju Durmiš šutira malo pored gola Dizdarevića.

Mustafić je probao u 78. minuti, odbrana Čelika je blokirala njegov udarac udarac. Minut kasnije na drugoj strani Dizdarević brani pokušaj Durmiša.

Do kraja regularnog dijela bilo je prilika pred oba gola, ali ostalo je 1:1 i pristupilo se izvođenju penala gdje je slavila ekipa Čelika sa 5:4.

ČELIK - SARAJEVO 1:1 (Durmiš (p) 58'/Čataković 36')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

ČELIK: Durmo, Arnautović, Mehić, Salkić, Međuseljac, Isaković, Šijerkić, Sivac, Karić, Vardo, Durmiš.

SARAJEVO: Dizdarević, Trako, Čataković, Đokanović, Mulahusejnović, Tomašević, Džafić, Avramovski, Drobarov, Ramić, Suljić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Iziksaudvicu
Hahahahahahahahahahahahahahahahahaha
27 4
veliki73
Hahahahahahahaaha Feđa volimo te
22 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi