Mulalić i Osim otkrili karte pred veliki derbi Željezničara i Veleža na Grbavici

Meč 15. kola Premijer lige BiH

Mulalić i Osim otkrili karte pred veliki derbi Željezničara i Veleža na Grbavici

Endin Čaušević

Željezničar i Velež igraju danas na Grbavici derbi 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a Edis Mulalić i Amar Osim su već saopštili početne sastave za ovaj meč.

Nakon nekoliko dana pauze danas su se nastavila uzbuđenja kada je u pitanju Premijer liga naše zemlje, a jasno je da se derbi kola igra na Grbavici gdje će snage odmjeriti Željezničar i Velež.

Željezničar će dočekati mostarski klub nakon dva uzastopna poraza u prvenstvu, te je jasno da Plavi žele doći do pobjede kako bi prekinuli lošu seriju.

S druge strane, Velež je u prošlom kolu uspio da pobijedi ekipu Slobode i s tri boda dođe u sredinu tabele.

Izabranici Amara Osima će sigurno na Grbavici danas dati maksimum kako bi se neporaženi vratili u Mostar što nam garantuje odličan okršaj ovih starih rivala.

Utakmica na Grbavici igra se od 17 sati, te se očekuje da tribine na stadionu budu poprilično ispunjene kao što je to bili slučaj u većini mečeva Željezničara u dosadašnjem dijelu sezone u Dolini ćupova.

Oglasi

Do početka utakmica na Grbavici ostalo je još oko sat vremena, a Mulalić i Osim su odlučili da otkriju svoje karte i saopšte početne sastave.

Željezničar: Muftić, Malić, Kosorić, Cocalić, Hodžić, Štilić, Santos, Beganović, Beća, Galić, Amoah.

Velež: Bogdanović, Barjić, Zeljković, Anđušić, Ovčina, Haskić, Gosto, Hasanović, Ikić, Halilović, Zajmović.

Treba istaći da je glavni sudija današnje utakmice na Grbavici Frano Jelić iz Širokog Brijega, a njegovi pomoćnici će biti Aleksandar Smiljanić (Laktaši) i Nebojša Žugić (Banja Luka). Četvrti sudija je Sabrija Topalović iz Zenice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, prije ovog kola Željezničar je bio četvrti na tabeli sa 22 boda, dok je Velež šesti sa tri boda manje.

U prvom meču kojeg su Velež i Željo igrali u 4. kolu ove sezone Rođeni su uspjeli da pobijede sa 3:1.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Glava97
Pogino brko
0 5
Mostarac94
Forza Velež !
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi