Derbi na Grbavici u centru pažnje, zanimljivi dueli na jugu naše zemlje
FOTO: T. Hebib

Nastavlja se Premijer liga BiH

Derbi na Grbavici u centru pažnje, zanimljivi dueli na jugu naše zemlje

Haris Zilić

Nastavljaju se uzbuđenja na terenima u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Subotnji program donosi četiri duela 15. kola.

U 14:30 na programu su dva meča. Igman iz Konjica će u Doboju kod Kaknja dočekati Borac. Banjalučani u ovaj duel ulaze kao blagi favoriti, ali Igman je pokazao da zna itekako dobro odigrati protiv vodećih ekipa i prvenstvu, a i svaki bod će im biti od velike važnosti u borbi za opstanak, tako da možemo očekivati zanimljiv duel.

U istom temrinu hercegovački duel na Policama će odigrati Leotar i Široki Brijeg, a i ovaj susret svakako obećava dosta uzbuđenja, oba tima tražit će svoju priliku za pozitivan rezultat.

Od 17 sati gledamo dva meča.

Zrinjski će u Mostaru dočekati neugodni tim Sloge iz Doboja. Aktuelni prvaci su favoriti, ali Sloga je u prvom duelu ova dva tima slavila u Modriči sa 1:0, tako da će Plemići sigurno oprezno ući u ovaj meč.

Oglasi

U istom derminu od 17 sati igra se derbi kola na Grbavici.

U duelu starih rivala Željezničar će dočekati Velež i ovo će biti povratak Amara Osima na Grbabicu ovaj put kao trener Veleža.

Nema sumnje da će na Grbavici biti sjajna atmosfera, a vjerujemo i dobar fudbal između Željezničara i Veleža.

"Nema pravila. Sutra će dnevna forma da odluči rezultat. Taj dan, bioritam kakav imaš, kako si se poslije Kupa uspio regenerisati. Da li imaš igrače koji mogu da odmijene ove iz Kupa. Imaš ekipa koje su Kup igrale s igračima koji manje igraju sa slabijim protivnicima, pa su to morali izgurat'. Ja ne znam, mi smo u srijedu imali protiv kvalitetne ekipe koja igra dobro u Prvoj ligi Federacije, pa smo igrali skoro u prvom sastavu, jer nam je stalo da prođemo2, rekao je između ostalog Edis Mulalić trener Željezničara na jučerašnjoj press konferenciji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ispred nas je svakako još jedan uzbudljiv dan na fudbalskim terenima u Bosni i Hercegovini.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Forza Velež !
3 1
rodjak
ham zeljo ;)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi