Testiranje autoriteta: Guardiola protiv Borussije Haalandu uradio ono što Messiju nikad nije smio

Detalj sa poluvremena

Testiranje autoriteta: Guardiola protiv Borussije Haalandu uradio ono što Messiju nikad nije smio

Admin Čaušević

Pep Guardiola je poznat kao trener da nikad u svlačionici nije volio nemirne dečke, najbolji primjer za to su Mario Mandžukić i Zlatan Ibrahimović koji su napustili Bayern odnosno Barcelonu upravo radi katalonskog stručnjaka.

Erling Haaland je u ovom trenutku najbolja "devetka" na svijetu, sjajni Norvežanin je ubojit prema protivničkom golu te je već na učinku od nevjerotna 22 gola u karijeri.

Haaland se večeras vratio u Dortmund gdje je doživio "šamar" od Guradiole kakav sigurno nije očekivao. Sve se desilo na poluvremenu utakmice.

Norveški golgeter je bio starter te je imao poprilično rezervisano prvo poluvrijeme, a na pauzi ga je dočekao hladan tuš.

Naime, Guardiola je odlučio da svog najefikasnije igrača ostavi na klupi te tako mnoge ostavi u čudu, posebno kladioničare koji su tipovali da će Haaland postići najmanje jedan gol.

Već se počinje špekulisati o čemu se radi. Neki to vide kao Guardioline testiranje autoriteta nad Norvežaninom, a neki kao potrebu da norveško čudo od igrača napuni baterije za naredne mečeve.

Oglasi

Guardiola je tokom karijere trenirao mnoge velike igrače, a dojam je da je samo od Lionela Messija osjećao neku vrstu strahopoštovanja.

Poznato je da je na Messijevu molbu Guardiola otjerao i Ibrahimovića sa Nou Campa te je i pticama na grani jasno da Argentincu nikad ne bi smio uraditi ono što je večeras Haalandu.

Upozorenje Norvežaninu

Guardiola je i prije utakmice protiv Borussije poslao neku vrstu upozorenja Haalandu koji će imat slobodnih mjesec dana pošto neće igrati na Svjetskom prvenstvu.

"Pričao sam s igračima koji neće igrati na Mundijalu i imat će baš dosta odmora. Haaland će sigurno biti u Marbelli jedan dio, a drugi u Norveškoj. Kako će igrati u drugom dijelu sezone zavisi o tome kako će se ponašati u Marbelli na odmoru", počeo je Guardiola i nastavio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"On u Marbelli ima kuću i sigurno ide tamo. Igrat će golf i nadam se da neće puno jesti i piti i da će se u klub vratiti u najboljoj formi pred drugi dio sezone".

Haaland već tradicionalno provodi odmore u Španiji, a nedavno je u Marbelli kupio i kuću. Ono što je zanimljivo jeste da u tom odmaralištu provodi dosta više vremena nego u Norveškoj jer je priznao da mu više odgovara klima u Španiji.

Top Komentari

barcaforever
Messijevu molbu otjerao Ibrahimovića bahaha gdje ovaj pronađe te informacije....
4 3
BiH1510
eki 22 gola u karijeri
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi