U Banjaluci postignut jedan od najbržih golova u historiji Premijer lige

Kulašin pogodio

U Banjaluci postignut jedan od najbržih golova u historiji Premijer lige

Edmir Škorić

Borac i Sloboda od 18 sati igraju meč 16. kola Premijer lige BiH, a pogodak je postignut već u prvom napadu.

Borac kao favorit dočekuje posljednjeplasirane goste iz Tuzle, a mreža se tresla samo 25 sekundi nakon što je lopta krenula s centra.

Kapetanović je prekinuo napad Borca, poslavši loptu do Čivića, ovaj nespretno reaguje i praktično asistira Enveru Kulašinu, kojem nije bilo teško da postigne pogodak.

Ovo je zasigurno jedan od najbržih, ali ne i najbrži gol u historiji Premijer lige.

Naime, prošle sezone je igrač Tuzla Cityja Mešinović nakon samo 11 sekundi matirao golmana Leotara u duelu u Trebinju.

U 11. sekundi golove su raniej davali Emir Hadžić u dresu Čelika protiv Leotara u sezoni 2007/08, te Admir Raščić za Sarajevo na gostovanju kod Travnika (2:1).

Nemanja Bilbija je jedini igrač koji je tresao mrežu više od jednog puta u prvoj minuti. Bilbija je čak tri puta pogodio na samom početku, i to jednom u dresu Borca i dva puta u dresu Zrinjskog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče meča u Banjaluci, Borac je i nakon ranog gola u dva-tri navrata prijetio gostima, koji jedva da su prišli golu svog rivala. Gradski stadion je dobro popunjen, a treba istaći da je ovo prvi put da se meč Premijer lige igra na novom terenu nakon mjeseci pauze. 

Nove terene čekaju i ostali stadionu i na prvu Borčev novi teren izgleda zaista dobro, a uostalom ovaj rani gol dokaz ide tome u prilog.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
Najvaznije Slobodi je da uzme Sarajevu bod. Za to s ebore 200%, ali kada dodu skutori ili ovaj borac oni na njima nabijaju gol razliku. Igraju ko pravi levati. Da Bog da pa ispali.
6 4
user1655831611
FKS i Sloboda ispadaju
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi