Dalić ima džokera za danas, spremio je iznenađenje za odbranu Brazila

Nije odredio početnu postavu, ali jasan je plan

Dalić ima džokera za danas, spremio je iznenađenje za odbranu Brazila

Samir Mlaćo
Cijela Hrvatska je na nogama, a svi se nadaju da Modrić, Kovačić i društvo mogu prirediti iznenađenje favorizovanim Brazilcima.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić našao se u određenim problemima s obzirom da je Borna Sosa imao problema sa zdravljem, te je propustio duelom sa Japanom.

Sada se osjeća bolje, a da li će se vratiti u ekipu ili tu ostaje Borna Barišić, vidjet ćemo za par sati.

Dalić sprema promjene u navalnom redu, sve kako bi se što bolje suprostavio Neymaru i društvu.

Ivan Perišić je siguran na lijevom krilu, a ukoliko u napad ode Andrej Kramarić, na desno krilo će Nikola Vlašić.

Ipak, u ovom trenutku je realnije da napad čini neko od trojca Budimir-Petković-Livaja.

Oglasi

Ante Budimir je 'osvojio' Dalića protiv Francuske u Ligi nacija kada je svojom agresivošću i igrom u duelu pokazao se u pravom izdanju. Upravo takav tip treba Daliću danas, pa je realno da tako i bude.

Marko Livaja se nije proslavio, promašio je i penal protiv Japana, dok Bruno Petković kao i Budimir može donijeti mnogo u duelima.

Vezni red će sigurno činiti Modrić, Brozović i Kovačić, dok će u zadnjoj liniji biti Juranović, Lovren, Gvardiol te Sosa ili Barišić.

Na golu je siguran Dominik Livaković, junak protiv Japana.

Mateo Kovačić i Dejan Lovren stali su pred novinare i govorili su o Svjetskom prvenstvu, a najviše o nadolazećem meču četvrtfinala protiv Brazila.

Oglasi

“Imao sam nesreću u teretani”, rekao je Kovačić nakon pitanja o masnici na licu.

Na pitanje zašto ne koristi više svoje prodore u dubinu protivničkih dijela terena, veznjak Chelseaja je odgovorio:

“Lakše je kad se protivnik nadigrava i ostavlja više prostora. Ali mogu u svojoj igri poboljšati još neke stvari pogotovo kada se ekipa zatvori i imam prostora za napredak. Ali svaka utakmica je drugačija”, objasnio je Kovačić.

"Brazil je po meni uvijek favorit za osvojiti Svjetsko prvenstvo, ali ovdje ima više vrhunskih ekipa i favorita. No, mi smo fokusirani na sebe i da pokažemo najbolju igru u petak."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Dejan Lovren je također govorio pred novinarima, te je najavio četvrtfinalni okršaj s Brazilcima koji je na programu u petak od 16 sati.

"Brazil je favorit, ima dvije jake ekipe po kvaliteti igrača, mogu promijeniti ritam utakmice. Nemamo problema s time što su oni favoriti, cijenimo i poštujemo svakoga i tako ćemo se pokazati na terenu".

Top Komentari

user1669598125
Naprijed Brazil!!!Bosna i Hercegovina je uz vas.Plešite danas sambu uz 4 komada u mreži protivnika ako Bog da
6 5
MosaNjazri
S kim vi igrate paćenici??? Izmišljena nacijo,nikad nećete nigdje otići! HRVATSKA!
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi