Izjava koja se čekala: Messi je odgovorio na pitanje svih pitanja!

Konačno je osvojio Svjetsko prvenstvo

Izjava koja se čekala: Messi je odgovorio na pitanje svih pitanja!

Admin Čaušević

Lionel Messi je konačno prvak svijeta. Uspio je to uraditi iz petog pokušaja i to na filmski način. U spektakulanom finalu Argentina je boljim izvođenjem penala pobijedila Francusku, a čarobanjak iz Rosarija sada u svojoj riznici ima pehar koji mu je najviše nedostajao.

Messi je odigrao vrhunski turnir. Mnogi su mu spočitavali kako je njegovo vrijeme prošlo i da sa 35 godina neće uspjeti da se popne na tron.

Međutim sjajni kapiten Gaučosa kao da je čuvao snagu i baterije za najvažnije takmičenje u svojoj karijeri koje je okončao na najbolji mogući način.

Nakon što se Argentina plasirala u finale počelo se nagađati da bi se Messi mogao oprostiti prvo od dresa Gaučosa, a na kraju sezone možda i okačiti kopačke o klin.

U prvoj izjavi nakon finala višestruki osvajač Zlatne lopte i najbolji igrač Svjetskog prvenstva odgovorio je na pitanje koje sve zanima.

Oglasi

"Ne, neću se oprostiti od reprezentacije. Hoću da nastavim da igram kao prvak svijeta u dresu Argentine", kazao je Messi.

"Osjećaj je nevjerovatan. Znao sam da će mi Bog podariti trofej, bio sam sigurn, ovo je velika sreća za nas."

"Dugo sam sanjao ovaj veliki san, želio sam da tokom karijere osvojim Svjetsko prvenstvo. Ne mogu tražiti više od ovoga", kazao je Messi.

Messijevi rekordi u Kataru

Postao je najbolji argentinski strijelac na Svjetskim prvenstvima s 13 golova, nadmašivši Gabriela Batistutu koji je postigao tri manje.

Osim toga, ušao je u odabranu grupu fudbalera sa pet Mundijala. Prije Katara, nastupao je u Rusiji 2018. godine, Brazilu 2014., Južnoj Africi 2010. i Njemačkoj 2006. godine.

Također, mađioničar iz Rosarija nadmašio je vlastiti rekord i postao prvi fudbaler u historiji koji je asistencije dijelio u pet različitih izdanja. Treba podsjetiti da je, povrh toga, skupio tri u Kataru.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nadmašio je Paola Maldinija kao igrača s najviše minuta na svjetskim prvenstvima. Italijan je bio na vrhu s 2.217 odigranih minuta, dok Messi sada ima 2.314.

Postao je prvi igrač koji je na jednom turniru postizao golove u osmini finala, četvrtfinalu, polufinalu i finalu. Turnir je završio sa sedam golova.

Top Komentari

Zoilomas
Znamo svi koliko je teško osvojiti jedan, a Pele je osvojio tri. Zato je največi.
6 10
FudbalskiZnalac
Bolje da se zahvalj infantinu i sudijama nego što spominje Boga...
3 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi