Macron odmah otišao u svlačionicu Francuske: "Slušajte me pažljivo..."

Poruka igračima nakon poraza od Argentine

Macron odmah otišao u svlačionicu Francuske: "Slušajte me pažljivo..."

Edmir Škorić

Francuska nije uspjela da odbrani naslov svjetskog prvaka iz Rusije, pošto je sinoć u Dohi nakon velike borbe poražena od Argentine na penale. Ipak, mnogi Francuzi ponosni su na svoje heroje, koji su bili tako blizu da ponove uspjeh iz Rusije.

Francuska je igrala drugo finale u nizu i zaista je bila na dobrom putu. Iako je gubila 2:0 od Argentine, golovima Kyliana Mbappea je stigla do 2:2, imala u jednom trenutku i psihološku nadmoć.

U produžetku je Messi novim golom vratio vodstvo Argentini, da bi Mbappe s penala zabio za 3:3 i za penale, gdje su ipak Gauči imali više sreće, pa i koncentracije i samog znanja.

Na tribinama je bio smješten i predsjednik Francuske Emmanuel Macron, koji je kasnije otišao u svlačionicu i igračima se obratio sa nekoliko riječi podrške.

"Slušajte me pažljivo. Oduševili ste milijarde ljudi koji su gledali ovu utakmicu. Odigrali ste sjajnu utakmicu. Ovo je lekcija iz koje se može puno naučiti. Nakon takve utakmice grižnje savjesti će sigurno biti. Molim vas. nemoj da vam bude žao. Vi ste stvarno sjajan tim", rekao je Macron, dodavši:

"Pokazali ste srce, glad i volju za pobjedom. Zato sam htio doći k vama i zahvaliti vam na tome. Hvala onima koji mogu reći zbogom ovoj ekipi. Ima puno vrlo mladih igrača koji će učiniti puno više od mene kao predsjednika".

Oglasi

Nakon toga, Macrona su igrači počastili aplauzima. Macron je također pohvalio igrače u intervjuu za RMC TV.

"Pred kraj prvog poluvremena bili smo jako daleko od našeg cilja. I prije je bilo velikih povrataka, ali to je vrlo rijetko u povijesti nogometa. Vratili smo se na pravi put u velikoj mjeri. Izvanredno je što su i Mbappe i cijela momčad napravili. Neizmjerno sam vjerovao u pobjedu. Tada smo učinili čudo vrativši se ni iz čega. I imali smo meč - loptu", rezimirao je sve predsjendik Francuske.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Francuska je ostala na dva osvojena trofeja - prvi 1998. godine kada je bila domaćin turnira i drugi u Rusiji prije četiri godine. Sljedeći trofej lovit će 2026. godine u SAD, Meksiku i Kanadi, a s obzirom na mlade i talentovane igrače, nema sumnje da će imati i tada ulogu jednog od favorita.

Istina, nedostajat će neki prekaljeni igrači poput Karima Benzeme, koji je upravo danas na svoj rođendan donio odluku da okonča reprezentativnu karijeru. 

Top Komentari

denimen9
Čuj predsjednik u svlačionici, fuj.
0 7
Dinaridi
Listen carefully I shall say this only once...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi