Detalj koji je svima promakao: Bezobrazluk Martineza slomio neiskusnog Tchouamenija

Francuz nije izdržao sve to

Detalj koji je svima promakao: Bezobrazluk Martineza slomio neiskusnog Tchouamenija

Endin Čaušević

Argentina je jučer po prvi put još nakon 1986. godine osvojila titulu prvaka svijeta nakon što je u spektakularnom finalu poslije penala pobijedila Francusku. Junak u penal seriji bio je golman Emiliano Martinez, a jedan njegov bezobrazan potez je mnogima promakao.

Argentina i Francuska odigrali su sinoć vjerovatno jedno od najboljih finala koje smo ikada vidjeli, a na kraju su Gaučosi uspjeli da pobijede na penale i osvoje titulu prvaka svijeta.

Nakon 120 minuta utakmice rezultat je bio 3:3, a ovaj spektakl riješio se nakon penala u kojima su Argentinci bili bolji i po treći put u historiji su uspjeli da osvoje Svjetsko prvenstvo.

U penal seriji briljirao je golman Emiliano Martinez koji je uspio da odbrani udarac Kinsleyja Comana u drugoj seriji, a nakon njega neprecizan je bio i Aurelien Tchouameni koji je šutirao pored gola.

Međutim, mnogima je promakao detalj koji se desio prije nego što je ovaj 22-godišnji veznjak uzeo loptu kako bi izveo penal.

Oglasi

I tada je u centru pažnje bio Martinez koji je na sve načine pokušao da slomi igrače Francuske i "uđe im u glavu", a nažalost po Tchouamenija to je uspio da uradi svojim bezobraznim potezom.

Naime, nakon što je Paulo Dybala zabio gol za Argentinu tada je Martinez uzeo loptu i čekao je da mu Tchouameni priđe, a mladi Francuz je očito očekivao da će mu dodati u ruke loptu.

Argentina goalkeeper Martinez takes ownership of the ball as Aurelien Tchouameni heads towards the penalty area

No, nakon toga golman Argentine je namjerno bacio loptu nekoliko metara od Tchouamenija zbog čega se ovaj mladi Francuz samo nasmijao, ali već tada je bilo jasno šta radi Martinez.

Oglasi

Na kraju se ispostavilo da je tim bezobraznim potezom uspio da poremeti veznjaka Real Madrida, a to se najbolje vidjelo kada je on promašio penal zbog čega je Martinez zaplesao.

Francuzi nakon dva promašena penala nisu uspjeli da se vrate u meč jer su Argentinci bili sigurni s bijele tačke i nakon četiri serije su riješili pitanje pobjednika kada je Montiel pogodio odlučujući penal.

Martinez je dobio nagradu za najboljeg golmana Svjetskog prvenstva i tada je sve šokirao svojim bezobrazlukom jer je tu nagradu stavio na svom spolni organ i okrenuo se prema navijačima Francuske.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Golman Argentine pokušao je da objasni nakon utakmice zašto je to uradio, te je poručio da su ga navijači Francuske ranije vrijeđali tokom utakmice i da je zbog toga tako reagovao.

Ipak, tim potezom bacio je na sebe i svoje nastupe novu mrlju, ali jasno je da njega i nije previše briga zbog toga.

Top Komentari

koraj
Mnogima je promakao ovak detalj ali ne i Causu:)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi