Novac u fudbalu može sve: Novi moćnik na sceni zabija kako  želi, traje "šamaranje" bivšeg prvaka

Borili su se za opstanak sada su u vrhu

Novac u fudbalu može sve: Novi moćnik na sceni zabija kako želi, traje "šamaranje" bivšeg prvaka

Admin Čaušević

Ko kaže da se novcem u fudbalu ne može kupiti uspjeh taj se grdno vara. Pravi primjer stiže iz najbolje lige svijeta je je ekipa koja se prošle sezone borila za opstanak sada u vrhu i konkurentna je za Ligu prvaka. 

Fudbalski svijet je već sada dobio novog moćnika koji je rame uz rame sa najboljim klubovima Premiershipa, a kako su krenuli može se reći da im je samo nebo granica.

S novcem je sve lakše. Znaju to na St. James Parku. Otkako je pao u vlasništvo PIF fonda iz Saudijske Arabije Newcastle United je postao najbogatiji klub na svijetu i vrlo brzo je i više nego konkurentan.

Na Boxing day Svrake gostuju Leicester Cityju, a bilo im je dovoljno pola sata da ponize bivšeg prvaka Engleske koji je 2016. godine senzacionalno stigao do šampionskog pehara.+

[twitter]https://twitter.com/IBT4P/status/1607397927864909825[/twitter]

Na King Power Svrake su zabijale kada žele i kako požele. Prva dva ozbiljna napada su rezultirala golovima. Prvo je izboren penal kojeg je u gol pretvorio Wood.

Oglasi

U sedmoj minuti je uslijedila prekrasna akcija koju je u gol pretovorio Almiron. Poslije odlične kombinacije Paragvajac je lijepo pogodio malu mrežicu.

Treći gol gosti su postigli u 32. minuti kada je Joeltinton zabio poslije kornera te tako pokazao raznovrsnost u ekipi koju na sjajan način vodi Eddie Howe.

Imali su gosti i još nekoliko prilika da psotignu još neki gol u prvom poluvremenu, ali su se zaustavili na tri pogotka.

Prije pauze zbog Svjetskog prvenstva Svrake su bile u nizu od pet uzastopnih pobjeda, a očigledno je da su odlučili da silovito nastave i za Boxing day.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Krajem prošlog i početkom ovog stoljeća sa pokojnim Bobbyem Robsonom na klupi Newcastle je igrao važnu ulogu u Engleskoj, a evidentno je da se ovaj klub vraća na puteve stare slave.

S eventualnim plasmanom u Ligu prvaka St. James Park bi zbog novca i odličnih plata postao i omiljena destinacija nekim od najboljih igrača svijeta pa će biti zanimljivo za vidjeti kako će novi fudbalski moćnik izgledati u sezonama pred nama.

Top Komentari

AmellemA
Semko, tebe sufaru naučiše i stan ti kupiše, a Njukastl dere, roki moj. :D
0 0
AmellemA
@MbS au bruda, šta radi ovaj tvoj Njukastl.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi