Newcastle se ne šali: U januaru stiže veliko pojačanje iz Barcelone

Sjajan posao

Newcastle se ne šali: U januaru stiže veliko pojačanje iz Barcelone

Esmer Oštraković

Newcastle u narednim godinama ima velike ambicije, ali sve je krenulo dosta brže od očekivanog jer ove sezone igraju zaista sjajan nogomet.

Primarni cilj kluba bio je izlazak u neko evropsko takmičenje u sezoni 2023/24, ali već sada se Newcastle nalazi na trećem mjestu na tabeli.

Imaju četiri boda u trci za plasmanom u Ligu prvaka, te će Eddie Howe pokušati što više pojačati ekipu u januaru kako bi ostvario svoj cilj.

Čelnici Newcastlea prate dešavanja oko financijskog fair playa, te ne žele da imaju problema sa FIFA-om, ali imaju jaka uvjerenja da mogu uraditi veliki posao na tržištu.

Navodno su zainteresirani za nekoliko igrača, a među njima se spominju i imena super talentovanog nogometaša Shakhtara Mykhayla Mudryka kojeg prati i Arsenal, akao i Marcusa Thurama.

Ipak, engleski mediji prenijeli su infromaciju da je Howe uspostavio kontakte sa napadačem Barcelone kojeg želi dovesti u Newcastle, a radi se o Depayu.

Depay nije u planovima svog trenutnog tima, a ugovor mu ističe za šest mjeseci, te je ovo posljednja prilika da Barcelona uzme bilo kakav novac zanjega.

Čelnici Barcelone nemaju ništa protiv prodaje Memphisa, te će rado prihvatiti njegov odlazak u januaru jer će im to donijeti određena sredstva.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naznaka o novom ugovoru za njega u Barceloni nema jer ga Xavi i ne voli previše, te je jasno da ako ne ode u januaru otići će na kraju sezone kao slobodan igrač.

Jedino je pitanje da li će sjediti na klupi ili na tribinama u Barceloni ili želi da se bori sa Newcastleom za izlazak u Ligu prvaka.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Sjajne rezultate imaju ove sezone iako nisu nešto enormno uložili u ekipu kako se očekivalo. Još kad se uzme da su veći dio polusezone povrijeđeni najveće pojačanje Isak i najbolji igrač Maximin još veće su iznenađenje za mene. Sezonu života igra Almiron, odlični su Bruno Guimaraes, Kalum Wilson...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi