Arapi spremili pare: Hoće li biser evropskog fudbala završiti u Newcastleu?
Khvicha Kvaratskhelia na meti Newcastlea.

Svrake u lovu na pojačanje

Arapi spremili pare: Hoće li biser evropskog fudbala završiti u Newcastleu?

E. Ganibegović

Jedan od klubova koji je itekako zanimljivo pratiti na transfer tržištu zbog ogromnog kapitala koji imaju je Newcastle. Engleski klub sada sprema jedan sjajan transfer.

Newcastle je jedan od najbogatijih fudbalskih klubova na svijetu, ali su menadžeri kluba pokazali da ga mogu pravilno razviti kroz dugoročnu strategiju bez zloupotrebe svoje finansijske moći.

U prošloj godini uložili su 215 miliona funti u dovođenje igrača kao što su Kieran Trippier, Bruno Guimaraes , Chris Wood ili Alexander Isak, a rezultati govore sami za sebe.

Svrake su trenutno na trećem mjestu Premier lige s 30 bodova, sedam manje od vodećeg Arsenala i dva manje od drugoplasiranog Manchester Cityja.

Kako prenosi engleski SportBible, Newcastle United za ljeto sprema jedan sjajan transfer. Naime, žele da dovedu momka koji je biser evropskog fudbala.

U pitanju je reprezentativac Gruzije i fudbaler Napolija Kvicha Kvaratskhelia za kojeg je spremna ponuda od 60 miliona eura.

Oglasi

Problem Newcastleu itekako stvara i to što je za Gruzijca zainteresovan i Real Madrid koji ga također želi vidjeti u svojim redovima.

On je ove sezone odigrao ukupno 17 utakmica za Napoli na kojima je postigao soam golova i dodao deset asistencija.

Što se Newcastlea tiče, ugledni novinar Gianluca di Marzio prenio je da je to jedini klub koji je dao konkretnu ponudu Cristianu Ronaldu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Većina klubova u Engleskoj možda oklijeva riskirati s Ronaldom nakon što je pokazao znakove opadanja kao igrača i zbog nedostatka poštovanja prema svom menadžeru, ali ugledni novinar Di Marzio je tvrdio da je jedan klub Premier lige dao ponudu Portugalcu.

"Cristiano je želio ostati u Europi, ali nije dobio nikakve konkretne ponude od evropskih klubova. Samo iz Newcastlea, ali ideja je bila da tamo igra do juna, a onda ide u Al-Nassr. Ali mislim da je dogovor sklopljen", rekao je Di Marzio u razgovoru za nizozemski Soccer News.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi