Na tribinama Old Trafforda argentinska zastava s nožem u sredini - poruka je više nego jasna

Dočekan svjetski šampion

Na tribinama Old Trafforda argentinska zastava s nožem u sredini - poruka je više nego jasna

E. Škorić

Manchester United večeras igra svoj meč 19. kola engleske Premier lige i protiv Bournemoutha trenutno vodi sa 1:0.

Crveni đavoli žele da nastave sa dobrim igrama i trenutno su na dobrom putu, pošto su golom Casemira u 23. minuti stigli do 1:0.

United je svakako favorit protiv Bournemoutha i za sada opravdava tu ulogu. U slučaju pobjede tim Erika ten Haga učvrstio bi se na četvrtom mjestu.

A zanimljivo da se na jednoj od tribina kultnog Old Trafforda mogla uočiti argentinska zastava na kojoj jebio nacrtan veliki nož.

Bilo je to u čast Lisandra Martineza, Unitedovog štopera koji se vratio iz Argentine kao svjetski prvak.

Nož na zastavi je iz razloga što je Martinezov nadimak "Mesar".

S obzirom da je tek stigao i da se tek priključio ekipi, Martinez je počeo kao starter, dok je Maguire upao u prvih 11.

On je bio važna karika u reprezentaciji Argentine koja je na krilima Lionela Messija na kraju u Kataru osvojila naslov svjetskog prvaka. Podsjećanja radi, Argentina je u velikom finalu nakon velike drame, tek nakon penala, pobijedila Francusku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Martinez je u Manchester došao prošlog ljeta iuz Ajaxa za 57 miliona eura. Ove sezone je na svim takmičenjima odigrao 21 meč, od čega 14 u Premier ligi.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

histereza
Brate ko vam piše ove tekstove, ima li osnove gramatike i smisla za rečenice.. S obzirom da je tek stigao i da se tek priključio ekipi, Martinez je počeo kao starter, dok je Maguire upao u prvih 11
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi